MMA: Okénko do srbského MMA

serbian_battle_championship_4_v2

Pěkný turnaj MMA se konal v sobotu 6. prosince 2014 pod názvem Serbian Battle Championship 4 v Novém Sadu. Sjelo se sem vedle domácích i několik zahraničních bojovníků, což přispělo k jeho úspěchu. Hlavní událostí turnaje byl ve veltru zápas Srba Damira Mihajloviće (12-7) a Chorvata Ivica Truščeka (25-21). Předem byl favorit jasně Srb, ale vypadalo to jinak, o výsledku rozhodly pro Mihajloviće body.

V dalším velterovém zápase se dařilo opět domácím, když Srb Stefan Sekulić (2-0) porazil favorita Slováka Roberta Pukače (9-3-1), který má s námi co do činění, v roce 2011 prohrál s Josefem Králem a na Herodes Gate porazil Radka Sopova, a konečně přesně před rokem porazil Petr Nováka. Zde rozhodly o jeho prohře body. Další velterový zápas byl čistě Srbcký, Geard Ajetović (2-0) a Josuf Hajrović (1-2) se ale rozešli s remízou.
Ve střední váha Srb Vladimir Filipović (2-0) měl původně bojovat s Polákem Kamilem Cibinskám (6-5), se kterým máme kladné skóre, porazil ho v roce 2008 Bohumil Lungrik a v roce 2012 Martin Šolc, přesně před rokem nám ale porazil Miroslava Vacka na Slovák Republic Regional, ale místo něho nastoupil Kamil Sobonski (6-5). Ten se v MMA pohybuje od roku 2007, v roce 2008 podlehl Bohumilu Lungrikovi, v roce 2012 Martinu Šolcovi, přesně před rokem ale porazil Miroslava Vacka. Přes pouhé dva zápasy byl Mihajlović favoritem a vyhrál na body.
V těžká váze nastoupil Srb Bojan Mihajlović (8-3), který se dvakrát utkal s našim Sašou Lazičem a shodně ho v roce 2008 i 2014 porazil, poprvé na body a po druhé KO po úderech, proti Chorvatu Marko Igrcovi (9-5-1). Opět vyhrál domácí na body.
Úspěšný byla za domácí ve veltru i Dusan Džakić 15-9-0, který v březnu porazil již uvedeného Lungrika ve 2. kole KO, tady vyhrál nad Chorvatem Sebastianem Emini (2-1) s Guillotine Choke za použch 54 vteřin 1. kola a byl to tak nejkratší zápas turnaje.
Předposlední zápas byl opět jen Srbský, Ranko Karan (0-1) porazil na body Predraga Cvetkoviće (0-1) a konečně prorazil i někdo z venku, v lehké váze Chorvat Leo Zulić 3-0-0, který zatím působil pouze v Německu, zvítězil nad Srbem Sidartou Patarčićem (0-1) Rear-Naked Choke za 86 vteřin 1. kola.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *