MMA: Okénko o britského MMA

M4TC_15

Ve Velké Británii má MMA mnoho příznivců a také bojovníků, dokáží zde pořádat vcelku slušné turnaje, aniž by si pozvali zahraniční konkurenci. A tady pak opravdu platilo pořekadlo, že výjimka potvrzuje pravidlo. Turnaj M4TC: 15: Bad Blood se konal v sobotu 29. listopadu v Rainton Meadows Aréně ve městě Tyne and Wear v Anglii.

Hlavní událostí zde byl boj o titul v těžké váze, kdy proti Jamesu Mulheronovi (6-0), který již po třetí obhajoval titul šampióna, nastoupil jako vyzývatel černý Brit Dayman Lake (6-3). Lake byl v pozici toho, kdo měl prohrát, favoritem byl Mulheron, ale boj byl dlouho vyrovnaný. KO/TKO po Spinning backfist přišlo až ve 3 kole v čase 1:17, titul tedy majitele neměnil.
Další titulový zápas v lehké váze zastavil lékař po 2. kole. Vyzývatel Arnold Allen (8-1) tak získal šampiónský pás nad Paulem Cookem (14-5), který titul získal vloni v srpnu, ale ztratil ho v boji s Litevcem Antanasem Jazbutisem. Ten však z organizace M4TC vystoupil, takže Cook dostal novou šanci, ale bohužel, nevyužil ji.
Zajímavý boj sliboval v těžké váze souboj Phila De Friese (10-4,UFC 2-3) a Poláka Lukasze Parobiece (10-3), který působí v Británii stále a daří se mu, protože po počátečních třech prohrách v roce 2009 nepoznal dosud porážku, i když ne všichni jeho soupeří mu byli vzhledem k jeho zkušenostem vyrovnaní, spíše šlo o outsidery. Až tady se měly ukázal jeho kvality na soupeři, který má i bohatou minulost v UFC. Ale neukázalo se, Parobiec prohrál po Rear Naked Choke ve 2. kole.
Z dalších zápasů vyjímáme ještě v lehké váze souboj Tima Closeho (8-4) a Phila Flynna (7-13), který se mohl konečně po sedmi porážkách v řadě zmátořit, ale nestalo se a prohrál také po Rear Naked Choke již v 1. kole za pouhých 52 vteřin. Když už jsme u těch tradičních prohrávačů, jak jim říkáme, objevili se tu ještě dva, ve veltru debutant Adam Proctor (0) porazil Davida Stoneho (2-10), který zde nastoupil po osmé porážce v řadě, s Arm Triangle po 63 vteřinách, a v lehké váze Galip Koc (1-2) zvítězil nad Andym Conem (0-19) KO/TKO po úderech za 96 vteřin 1. kola.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *