MMA: Pár řádků o Legacy FC 22

James_McSweeney

Turnaj Legacy Fighting Championship 22 se konal v pátek 23 srpna v Lubbocku v Texasu. Hlavním zápasem byl boj v polotěžké váze mezi Paulem Buentellotim  (35-15) a Jamesem McSweeneym (11-10). Buentello se pohybuje v profesionálním MMA od roku 1997, v letech 2004-6 bojoval úspěšně v UFC (3-1), dokonce bojoval, i když neúspěšně, o titul šampióna UFC v těžké váze s Andrejem Arlovskim.

Znovu se do UFC vrátil v letech 2009-10, ale oba zápasy prohrál. Nyní je mu 39 let a stále „umí“. Jeho soupeř McSweeny, debutant v Legacy, se již také u UFC objevil v roce 2010, ovšem tentokrát se mu nedařilo, a ve 2. kole v čase 2:44 prohrál TKO po úderech, když ležel v sevření na zemi. Pro Buentella je to první vítězství po přestupu z těžké do polotěžké váhy.
Zápas ve velteru mezi Ericem Davilou (20-12) a Artenasem Youngem (9-5) skončil sice na body pro Davilu, ale nebylo to tak jednoznačné, mnozí to viděli jinak. Davila je ale ve svých 36 letech stále v dobré formě.

Buentello
V bantamu se představil další veterán Joseph Sandoval (6-4), který také bojoval na UFC), aby se postavil proti Texasanovi Jonathanu Lopezovi (4-1). A bušil do něho statečně, Lopez se bránil do 2. kola, kde ale v čase 4:18 dostal TKO, když ležel na zemi, kolena do těla.
Bantamový zápas byl delší, Texasan Aaron Cerda (6-3) zde narazil na rumunského rodáka George Pacuraria (5-1). Cerda se snažil od začátku doslova bušit do Rumuna, ale ten stál pevně na svých nohách, ve 2 kole se situace trochu obrátila, ale uprostřed 3. kola opět dostal Pacuraria několik „smrtelných“ ran loktem a do arény v čase 2:11 vletěl ručník z  rukou lékaře.
Řada dalších soubojů skončila na body, i když o tvrdé útoky nebyla nouze, například v muší váze Gino Davila (2-2) měl stálou převahu nad Jonem Vothem (2-1), ale na předčasné ukončení zkrátka neměl. V lehké váze Anselmo Luna (7-4) stejně tak porazil Justina Reiswerga (5-2), který vydržel celý zápas díky stálému postavení a dobré obraně.
Dalších šest zápasů bylo již mezi začínajícími profesionály, jen za pozornost stojí v těžké váze vítězství debutanta Erica Lunsforda (120 kg) nad Georgem Trujilem (1-2, 154 kg!) v čase 0:00.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *