MMA: Pešta, náš druhý zástupce na UFC

UFC_Fight_Night_Berlin_Munoz_vs._Mousasi_Poster

UFC je známé jako organizace, v níž bojují jen ti nejlepší MMA bojovníci ze světa. Po Karlosu Vémolovi se teď očekává vstup do UFC od další naší české hvězdičky, a to Viktora Peštu, šampiona GCF v těžké váze. Jeho premiéra v UFC je naplánovaná na 31. května v Berlíně v O2 World Aréně.

UFC Fight Night: Muñoz vs. Mousasi, zkratkou UFC Fight Night 41, má celý program již skoro uzavřený, samozřejmě změny mohou nastat kdykoliv. Hlavní událostí bude ve střední váze již podle názvu turnaje boj filipínsko-amerického Marka Muñoze (13-4) a Gerarda Mousasiho, Nizozemce asijského původu. V hlavním programu budou následovat další tři středovážné boje, Francouz Francis Carmont (22-8) vs. Američan C. B. Dollaway (14-5), Brit Luke Barnatt (8-0) vs. USA Sean Strickland (14-0) a Švéd Magnus Cedenblad (11-4), který v roce 2010 porazil našeho Tomáše Kuželu i Patrika Kincla, vs. Polák Krzysztof Jotko (14-10).

1623108
Poláků zde bude ale víc, například ve velterové váze Peter Sobota (13-4-1) vs. Paweł Pawlak (10-0), ale zástupců jiných evropských zemí zde bude víc.
Jediný zápas turnaje v těžké váze má tedy vybojovat náš Viktor Pešta (9-0) proti Rusovi Ruslanu Magomedovi (11-1). Magomedov je v MMA víc, například Ruslan již bojoval s Muradem a Magomedtagirem Magomedovými v roce 2010. Ale to není důležité, jedinou prohru zaznamenal v roce 2011 proti velezkušenému Litevci Konstantinu Gluhovi (dnes 27-14), naposledy vyhrál na Fight Nights: Battle of Moscow vloni nad Američany Timem Sylviou (31-10), který v letech 2002 až 08 bojovat na UFC, a nad Mikem Hayesem (tehdy 18-6), který zase prošel Bellatorem. Pešta není v souboji pokládán za favorita, ale o vítězi rozhodne až boj v oktagónu, proto držme palce.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *