MMA: Po vítězství do manželského chomoutu

Tomas Kuzela 034 m

Další z galavečerů Heroes Gate 12 se konal 11. dubna 2014 v aréně Sparty v Podvinném mlýně. Sešla se zde celá řada významných českých bojovníků MMA, boxu a K-1, kteří bylo konfrontováni se zahraničními borci. Na programu byl box bez přileb do 48 mezi Vladimírou Malíkovou a Angelikou Groňskou, ve váze do 81 kg souboj Davida Hunanyana a Stanislava Stárka a nad 91 kg boj Jana Eliáše a Lukáše Wackera.

V hlavním programu proběhl miniturnaj Youngblood do 65 kg mezi Janem Holcem, Andrejem Morávkem, Markem Novákem a Jaro Velkým.
Nás samozřejmě zajímali boje MMA, v prvním se utkali ve střední váze Tomáš Kužela (22-19) a Francouz Akim Chadar (4-1). Tady zvítězila zkušenost a jistě i domácí prostředí, Kužela vyhrál v 2. kole v čase 2:32 po gilotině choke.
MMA vystřídalo K1 do 69 kg, kdy se utkali Martin Gaňo a Beko Doinjashvili. Po nich přišlo na řadu mezinárodní utkání MMA, ve velteru se proti sobě postavili Slovák Matuš Laincz (13-2) a Belgičan Mohamed Sayah (3-1). Laincz byl jasným favoritem, naposledy prohrál v roce 2009. Je zajímavé, že s našimi borci vždy skončil daleko před limitem, jediný Tomáš Kužela mu podlehl až na body. Obdobně ale zápas skončil i s Belgičanem, nad kterým zvítězil na body.
Hlavním zápasem večera byla ale box, ve kterém proti sobě nastoupili Armén Anatoly Hunanyan (3-0; 2 KO) a Štěpán Horvát (11-2; 3 KO). Byl to titulový zápas o profesionálního mistra ČR ve střední váze v klasickém boxu. Horvát již o tituly bojoval, o mistra světa méně známé organizace WBF a o volný titul mistra Evropy WBO. Vždy však skončil na štítě, takže věřil, že do třetice… Anatolij Hunanyan je zejména elitní thajský boxer a dlouhé roky žije v ČR. Tentokrát se mu dařilo i v boxu a dal KO po přesném zvedáku na bradu Horvátovi již ve 2. kole. Nejkrásnější ale snad bylo, že po svém vítězství požádal přímo v ringu o ruku svou přítelkyni.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *