MMA: Poláci míří do Běloruska

Selwa-Bilas

Bojové sporty, pro nás konkrétně MMA, se stává stále populárnějšími i v zemích, o kterých se po této stránce ví málo. K propagaci MMA v Bělorusku by mělo přispět i turnaj Fighting Championship 28 v Brestu, který je prezentován jako souboj Běloruska s Polskem. Turnaj s bude konal 12. července 2013.

Do Brestu se chystají z polské strany dva bojovníci Spartakus Rzeszow, jmenovitě mladý nadějný Kamil Selwie (2-2) a Damian Bilasie (2-0). Proti nim se mají postavit místní borci Bushido, konkrétně protivníkem Selwieho má být Artem Zhuk (1-3). Bilas má za sebou pouhé dva zápasy, ale o svém umění přesvědčil v posledním zápase, kdy porazil již v prvním kole na PLMMA 18 Juliana Borisova.

Běloruský MMA se ve světě zpopularizoval několika jmény, například Andrei Arlovski již bojoval v UFC bojovník v těžké váze, který byl v letech 2005-2006 šamiónem. Obdobně v lehké váze Vladimír „Školník“ Matushenko byl šampiónem UFC v roce 2008.

Je proto otázkou, zda Poláci turnaj nepodceňují turnaj a nemají nominovat někoho silnějšího, domácí prostředí tady totiž hraje velkou roli.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *