MMA: Polská konfrontace se světem vcelku vyšla

00028A8X6J8IVX06-C116-F4

Zima v Polsku začala v sobotu 7. prosince krásným turnajem KSW 25 – Khalidov vs. Sakurai, tedy turnaj Konfrontacja sztuk Walki, který se konal v Centennial hale ve Wroclavi.

Podle jména akce byla jasná i hlavní událost, souboj ve střední váze Rusa Nameda Khalidova (27-4-2), na jehož štítě skončili za jeho dosavadní kariéru i dva Češi, Petr Ondruš, který ale již nezápasí, a Anfre Reinders, a Japonce Ryuty Sakuraie (24-17-6). Zápas trval dvě minuty, kdy Rus nasadil trojúhelníkový sytič a bylo dobojováno.

Pak již na řadu přišli domácí borci, první z nich v těžké váze Aslambek Saidov (14-3) se utkal s Brazilcem Danielem Acaciem (30-13) a vyhrál na body. Polák Rafał Moks (8-6) ve velteru zabojoval proti dalšímu Brazilci Luizi Cado Simonovi, když za 95 vteřin zápasu ho položilo gilotinou sytičem. Shoidou okolností to byla jeho třetí gilotina v řadě zápasů za sebou. Ve střední váze Němec Abu Azaitar (7-2) se nezalekl domácího veterána (32 let) Kryštofa Kulaka (25-14-2) a porazil ho již v 1. kole za 2:20 TKO po úderech.

ksw25

Američan Virgil Zwicker (11-3), známý i z Bellatoru, si také poradil v polotěžké váze s dalším Amíkem Mikem Hayesem (19-8), když mu uštědřil úderem, krátkým pravým hákem, za 72 vteřin KO.
Angličan Oli Thompson (11-5) prokázal dobrou formu, když v těžké váze domácího borce Kamila Waluse (4-1) vyřídil také TKO po úderu v 2. kole v čase 1:23. Naopak se dařilo dalšímu Polákovi ve střední váze domácímu Piotru Strusovi (8-2), který se postavil zkušenému veteránu Američanovi Mattu Horwichovi (28-21), který to neúspěšně před 5 lety zkoušel i v UFC. Tady tedy prohrál na body.
Poláci jsou dobří, mají úspěchy i v zahraničí, a také dokáží na své vrcholné turnaje přitáhnout zkušené borce i ze zámoří. Že nejde o absolutní špičky tolik nevadí, alespoň z nich je cítit duch velkých amerických a brazilských turnajů. Tak roste jejich prestiž ve světě, ale tak rostou i jejich zkušenosti.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *