MMA: Polský turnaj roku

ru-0-r-650,0-n-kp2190372JCGG_khalidov_vs_materla

Na polský turnaj roku 2015 by mohl být bezesporu pasován turnaj KSW 33: Khalidov vs. Materla, který se konal v sobotu 28. listopadu 2015 v Krakově. Do arény zde vstupovali polské i další zahraniční hvězdy, ale také šlo o tři tituly organizace KSW.

Mezi největší polské hvězdy MMA se určitě řadí Mamed Khalidov (31-3-2). Ten bojuje převážně v polských arénách, ale udělal si i výlet do USA (1-0) a zejména do Japonska (2-1), potkal se i s našimi borci, ale je to „pravěk“, v roce 2008 porazil Petra Ondruše a dokonce již v roce 2005 Andrého Reinderse. Pokud jde o další zahraniční zkušenosti, do Polska za ním přijelo pro porážky v posledních pěti letech šest Američanů z USA a dva Japonci. Teď se mu po devíti letech, kdy vybojoval 23 zápasů, postavil opět „domorodec“ Polák Michał Materla (22-4). Ten se obdobně převážně na domácí půdě setkává se zahraničními soupeři, v poslední době jsou to hlavně Brazilci (3-1) a USA (3-0). Dá se tedy říci, že asi těžko Polsko může nabídnout zkušenější dvojici ve střední váze, favoritem byl však Khalidov, takže se očekával jistě dlouhý boj. Jenže favorit překvapil, a stačilo mu pouhých 31 vteřin z 1. kola na KO po Flying knee and punches. Šlo o titulový zápas, kdy ho ale Materla po páté neobhájil, a tak pás měnil majitele.

Další titulový zápas v těžké váze vyhrál KO po Head kick ve 2. kole v čase 2:46 Karol Bedorf (12-2), když ho po druhé obhájil, tentokrát v boji s vyzývatelem Michałem Kitou (16-7). Třetí titulka byl boj v pérové váze, kde Artur Sowiński (15-7) porazil na body Japonce Klebera Koike Erbsta (18-3).

Z dalších bojů zmíníme ve střední váze největší zahraniční hvězdu turnaje, Brazilce Maiquela Falcaa (35-7,UFC 1-0, Bellator 3-1). Ten dostal za soupeře Turka Azize Karaogla (8-6), který od roku 2008 bojuje převážně v Polsku. Takže se tu střetla polská a brazilská škola, a věřte, že naši severní sousedi mohou být na svého „odchovance“ pyšní, Karaoglovi stačilo na vítězství pouhých 30 vteřin, kdy nasadil favoritu ránu a bylo z toho KO.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *