MMA: Postupový turnaj v německých Brémách

nc_fc_3

Postupové turnaje na profi scéně nemají zvláštní oblibu, nebo je to v něčem jiném, že nejsou tak časté? Pro diváky je to jistě napínavá podívaná, vítěz je určen ještě večer. Německá organizace No Compromises Fighting Championship uspořádala svůj turnaj NCFC 3 v sobotu 22. února 2014 v Brémách, kde se na pomyslnou startovní čáru postavila osmička borců ve váze do 80 kg.

Bojovat se mělo na tři kola po pěti minutách, ale k tomuto času dospěly pouze tři zápasy z dvanácti. První nastoupil Roman Kapranov (4-3), který porazil Maďara  Petera Guzsvana (0-2) položením a zadním škrcením již v 1. kole.
Kerim Engizek (4-5) obdobně v dalším čtvrtfinále odrovnal Benjamina Nussleho (3-9) technickým knockautem také v 1. kole. Jediným cizincem, který postoupil, byl Francouz Florent Betorangal (14-9), který na body porazil Američana Haywarda Charlese (10-5). Gocha Smoyan (3-4) se poradil hladce se Švédem Domingosem Mestrem (10-6) položením kinurou v 1. kole.
Ve vložených zápasech se ve stejné váze do 80 kg postavil Karo Babaian (1-0) proti Danielovi Kimmlingovi (3-4), kterému větší zkušenost nebyla nic platná a nechal se složit již také v 1. kole.
Pak přišla na řadu semifinále, kde v prvním Kerim Engizek porazil Romana Kapranova KO/TKO také již v 1. kole. Gocha Smoyan pak porazil Florenta Betorangala jen na body.
Další z vložených zápasů svedli v pérové váze Mike Engel (1-0) a Turek Vahit Arslan (0-2). Ten byl však již v 1. kole na zemi a dostal armbara. Dále ve střední váze nastoupil Maurice van Waeyenberghe (8-4), který prohrál před rokem s Kapramovem, a proti němu Philipp Henze (0-2). Tady zkušenost hrála prim, a van Waeyenberghe vyhrál KO/TKO, když soupeře položil a sevřel opět již v 1. kole.
Následně přišel na řadu asi nejlépe sledovatelný zápas, když proti sobě nastoupily místní Katharina Albinusová (1-2) a Maďarka  Fruzsina Nagyová  (0-1). Domácí bojovnice pak v tradici turnaje v 1. kole vyhrála KO/TKO obdobně položením a zavřením.
Jestli jste správně počítali, chybí vám jedno vítězství na body, tak také skončil předposlední zápas turnaje. Ten jako předehru na finále v muší váze svedli mezi Attilou Korkmazem (4-1) a Arthurem Grassem (4-2), kdy tak vyhrál prvně jmenovaný. Tady šlo o titul šampióna NCFC v muší váze.
A pak přišlo velké finále mezi Kerimem Engizkem a Gochou Smoyanem. Turnajové zlato si vítězstvím nad soupeřem odnesl Kerim Engizek, když Smoyana položil již v 1. kole a získal tak 5000 euro.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *