MMA: Překvapení v Orenburgu

MMA 31-05b Rashid Jusupov

Na ruském turnaji M-1 Challenge 66: Nemkov vs. Yusupov, který se konal v hale SKK Orenburzhe v Orenburgu, se opět představila celá plejáda špičkových bojovníků. Největším lákadlem byl ale titulový boj v polotěžké váze mezi Rashidem Jusupovem (7-2) a Viktorem Nemkovem (23-6).

Jusupov, současná 25. ruského žebříčku v polotěžké váze, má přes vcelku malý počet zápasů, bohaté zahraniční zkušenosti. Nemkov, ruská šestka, zde poprvé titul obhajoval, když ho získal vítězstvím nad Němcem Stephanem Puetzem v prosinci 2015. A je zajímavé, že stejný titul již Nemkov získal ve stejné váze v této organizaci na jeden zápas na přelomu roku 2013-2014. Nemkov byl proto jasným favoritem, leč výsledek byl jiný, prohrál na body.

Výše jmenovaný Stephan Puetz (14-2,39. ve světě, 5. v Rusku) se taské postavil do arény proti Rusovi Andreji Seledtsovovi (5-1,50. v Rusku). Bylo jasné, že se svými zkušenostmi byl Němec jasným favoritem, ale vyhrál jen na body.

Ze zahraničních bojovníků v lehké váze vyhrál Kazachstanec Damir Ismagulov (6-2) nad Gruzíncem Raulem Tutaraulim (6-3) KO po úderu ve 3. kole v čase 3:49 a Američan Josh Rettinghouse (13-3) porazil Bělorusa Vadima Zhlobicha (3-2) tím, že zápas již v 1. kole v čase 3:10 ukončil lékař pro Zhlobichinovo zranění.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *