MMA: Profesionální kiks, zapomenutý pas

M-1-Challenge-461

Turnaj M-1 Challenge 46: Němkov vs. Puetz se konal v Jubilejním sportovním paláci v Petrohradu v pátek 14. března. Turnaji předcházely různé změny ve startovní listině, například Viktor Němkov měl bojovat s Marcio Cruzem. Hlavní událostí turnaje byl boj o titul šampióna v polotěžké váze mezi Viktorem Němkovem (19-4) a Němcem Stephanem Puetzem (9-1).

Určitě je zajímavé, že v takové velmoci MMA, jakou bezesporu Rusko je, útočí na titul Němec. Němkov je navíc mistrem světa v sambo z roku 2011, v judu má hnědý pás a připravuje se u významných ruských trenérů. Puetz nastoupil hned po své jediné porážce v životě s Dánem Joachymem Christensem, který mimochodem porazil před pěti lety i našeho Marka Pilaře. V souboji byl jednoznačným favoritem Němkov, ale sport někdy nemá logiku a na body vyhrál v pětikolovém boji Puetz.
Ve druhém hlavním boji se odehrála odveta v těžké váze z dubna loňského roku, kdy Lotyš Konstantin Gluhov (26-14) porazil Američana Kennyho Garnera (12-5). O malinko větší šance se proto dávaly Gartnerovi, ale na body opět vyhrál Gluhov.
Z dalších zápasů vyjímáme ve střední váze boj Anatola Tokova (11-1), který porazil Alberta Duraeva (4-2) KO po úderech v 1. kole za 3:21.

Garner.vs_.Gluhov.Waga_.M-1.46
Ukrajinec Pavel Vitruk (10-0) porazil v muší váze Brazilce Claytona Santose (0) podobně v čase (3:33) i podobným způsobem, ovšem Santos měl původně bojovat s Chistyakovem, ale došlo ke změně, protože původní Vitrukův soupeř Agoney Romero si zapomněl v Berlíně pas a byl deportován pět do své domoviny Španělska.
Ve smluvní váze do 72 kg Bělorus Artiom Damkovsky (15-9) zvítězil nad Rusem Zulfikarem Usmanovem (5-2) na body.
Z dalších mezinárodních utkání zaujal v muší váze boj Ázerbajdžánce Turala Ragimova (7-1), který porazil Rusa Aliyara Sarkerova (6-2) KO/TKO po úderech ve 2. kole v čase 1:37.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *