MMA: Ruská vítězství ve Starém Oskolu

tolea

Ve středu 16. července se konal v Rusku turnaj Steel Battle, který v Arcada Sport Palace ve Starém Oskolu pořádala organizace M-1 Global. Rusové si pozvali borce ze zahraničí, kvalitní i nezkušené, s většinou si i tak poradili. V hlavní události turnaje byl na straně domácích Alexej Nevzorov (7-1), který ve svém posledním zápase v loňském srpnu porazil našeho Pavla Svobodu po KO úderu.

Tady byl pasován na jasného favorita a taky porazil Poláka Kamila Selwu (5-3) v pérové váze na body. Dlužno ale říci, že se zápasilo ve všech bojích jen na dvě kola po 5 minutách.
Obdobně byl Nikolay Aleksakhin (9-2) favoritem v souboji ve velteru s Rumunem Aurelem Pirteou (3-2), vyhrála ale také jen na body. Proč dostal tak zkušený borec, jakým je Viktor Němkov (19-5) v polotěžké váze za soupeře „zajíce“ Afgánce Beksota Jiyanova (0-1), nevíme, ale bylo z toho KO/TKO po úderu v 1. kole v čase 3:04.
Jediným cizincem, který dokázal vyhrát, byl Rumun Anatoli Ciumac (1-7), který porazil Alexeje Stojana (2-1) jeho vzdáním po Heel Hook v 1. kole v čase 1:30. Je zajímavé, že veřejnost tipovala za jasného vítěze právě Stojana, takže jim tip nevyšel.

steel_battle
Zato Artur Astakov (7-2), jasný favorit, dokázal v polotěžké váze Němce Viktora Della (0-1) porazil KO/TKO po úderu za pouhých 34 vteřin 1. kola. Teď Astakova čeká za měsíc Brazilec Luis Fernando Miranda (12-1), to bude asi tvrdší soupeř. Vyrovnanější síly se předpokládaly v zápase ve smluvní váze do 85 kg mezi Dmitryjen Samojlovem (16-6-1) a Moldavanem Pavlem Pokatilovem (12-7), který však měl na svém kontě již 3 porážky v řadě. Ale ani zde se mu nedařilo, i když se Samojlovem prohrál jen na body.
Poslední zápas, o kterém se zmiňujeme, svedl proti sobě ve střední váze Alexeje Efremova (6-4) a Belgičana Juliena Piednoira (4-0). Efremov, i když to byl ten, kterému se dávalo méně důvěry ve vítězství, vyhrál na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *