MMA: Rusko ukázalo svou sílu i Malajsii

Marat-Gafurov-750x370-747x370

Na turnaji ONE FC 21: Roar of Tigers, který se konal v pátek 17. října 2014 na kultovním stadiónu Putra Indoora v Kuala Lumpur v Malajsii, se sešla zajímavá sestava borců, tedy hlavně z okolí, ale hlavními hvězdami byli Rus Marat Gafurov a Australan Robert Lisita.

Jinak pro zajímavost, lístek stál 9,99 dolarů a turnaj přenášela živě televize Fox Sports a nebo na internetu na adrese www.onefc.com/livestream. Pro informaci ještě uvádíme, že ONE Fighting Championship je v MMA největším organizace Asii, má sídlo v Singapuru a na svých turnajích chce hostit nejlepší asijské bojovníky a mistry světa MMA. No, podle startovní listiny se ale tohle jejich předsevzetí tentokrát nesplnilo
V pérové váze se v hlavní zápase utkali Rus Marat Gafurov (9-0), který zatím měl jen dva mimoruské zápasníky, a to Američana Lee Morrisona, kterého porazil letos v dubnu, a našeho Davida Kozmu, kterého porazil v roce 2012, a Australan Robert Lisita (14-6), který má daleko větší zahraniční zkušenosti. Zde v pro ně exotické zemi byl přesto jednoznačným favoritem Gafurov, když ještě neztratil ani jeden zápas. A hned můžeme říct, že i po Malajsii má na straně porážek nulu, protože Australana vyřídil za pouhých 68 vteřin po Rear Naked Choke. Možná to bylo jeho nejdražších 68 vteřin v životě.

ONE_FC_21_Roar_of_Tigers_Poster
V dalších zápasech již nešlo o exotiku, měřeno z pohledu Malajsana, v další pérové váze domácí favorit Peter Davis (8-3), který hodně vyhledává soupeře v zahraničí, porazil Filipínce Vaughna Donayreho (7-2)  KO/TKO po Ground and Pound také v 1. kole za 4:50. Turnaj byl ve znamení vítězství favoritů, tak třeba v další pérové váze právě jeden z nich, Novozélanďan Ev Ting (7-2), porazil Filipínce Edwarda Kellyho (5-1) KO/TKO po Head Kick, ale až ve 2. kole za 4:28.
Zpestření přinesl do arény dámský zápas v muší váze, kdy opět favoritka Malajsijka Ann Osmanová (1-1)  porazila  Egypťanku Aya Saeid Saberovou (2-4) pro změnu opět v 1. kole za 3:25 KO/TKO po Ground and Pound.
Ze zápasů ještě uvedeme prvním překvapením bylo v pérové váze, a to vítězství outsidera Pákistánce Bashira Ahmada (2-1) nad  Thaivancem  Tanaphongo Khunhankaewem  (5-3) po Rear Naked Choke v 1. kole za 4:38.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *