MMA: Silvestr v zemi vycházejícího slunce

kv_pc

Na turnaji RIZIN Fighting World Grand Prix 2015, který se konal na konci prosince 2015 v městské Super aréně v Japonském Saitamě, jsme měli i my jedno želízko v ohni, Jiřího Procházku.

Třídenní turnaj probíhal vyřazovacím systémem, který jsme u nás na profi scéně dávno opustili. Ale jsme v daleké Asii, kde je možné vše, a je na všech, zda pravidla přijmou. Procházka (14-2) nastoupil v úterý 29. prosince v polotěžké váze, ale tady měla trochu jinou hodnotu, 220 liber, tedy 100 kg. Jirka nastoupil první den ve čtvrtfinále proti domácímu Satoshi Ishiovi (), kterého porazil již v 1. kole v čase 1:36 KO po úderu kolenem. Dále v semifinále vypadli Chorvat Goran Reljić (15-6), Brazilec Bruno Cappelozza (7-4), Švýcar Brett McDermott (5-3) a jako náhradník Japonec Yuta Uchida (0-1).

20151026_rizin_02Další den měl Jirka pauzu, třetí den ve čtvrtek na Silvestra pak nastoupil v semifinále proti Rusovi Vadimovi Nemkovi (4-0). Zápasilo se i v divném čase, první kolo na 10 a druhé na 5 minut. Jirka zabojoval a vyhrál tím, že soupeř po 1. kole odstoupil. V druhém semifinále vypadl Litevec Teodoras Aukštuolis (8-3).

Do velkého finále nastoupil Procházka proti soupeři, jehož kvality naše arény poznají výjimečně, proti Američanu Muhammedu Lawalovi (17-4,Bellator 8-3). Toho nyní čeká v Bellatoru finálový boj o titul v polotěžké váze, tady tedy bojoval o turnajové vítězství. Být to po našich časech, možná by to dopadlo jinak, přišla by přestávka, ale Jirka odolával favoritovi víc než do 5. minuty, kdy ale v čase 5:09 dostal úder a bylo z toho KO.

Sčítat úspěchy i prohry našeho MMA je na jiných, ale toto poslední vystoupení moravského bojovníka, i když nevyhrál ve finále, bylo jistě úspěchem. Tak přejeme všem příznivcům MMA obdobné radosti i v roce 2016.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *