MMA: Soukupová podruhé v Invictě FC

MMA 30-07a Simona Soukupova

Zcela mimo náš obzor se ve světě MMA pohybuje v atomové váze (do 48 kg) Simona Soukupová. I když česká rodačka, s MMA začala ve Velké Británii v roce 2010 ve slaměné váze. Po dvou úspěšných zápasech zamířila do světa – Španělsko, USA, Finsko a dokonce Polsko, ale se střídavými úspěchy.

V roce 2013 poprvé bojovala i v prestižní ženské organizaci Invicta FC, kdy porazila po Choke ve 2. kole Američanku Cassii Rodishovou, ale to již v atomové váze. Rok 2014 v zápasení vynechala a po dvou loňských zápasech (1-1) se do Invicty FC vrátila. Nyní je na 39. místě ve světových tabulkách atomové váhy žen.

Turnaj Invicta FC 18: Grasso vs. Esquibel se konal v pátek 29, července 2016 v Kansas City Scottish Rite Templu a dá se říci, že měl dvě hlavní události, které měly také spolu mnoho společného. Hlavními hvězdami byly bojovnice s aktivním skórem 7-0, a to ve slaměné váze Mexičanku Alexu Grassovou a v muší váze Polku Agnieszku Niedźwiedźovou. Při stejných výkonech je ale Mexičanka na 19. místě ve světě a Polka až 38. Je to zřejmě tím, kolik mají obě bojovnice zápasů v Invictě FC, a na tom je Grassová lépe (3-0). Další shoda byla v tom, že jejich soupeřky byly Američanky a měly také shodné skóre 5-1, Jodie Esquibel (6. na světě) a Christine Stanley (22. ve světě), takže obě i při horších výsledcích byl výše nasazené. A třetí shoda je, že Grassová i Niedźwiedźová vyhrály na body.

Simona Soukupová (5-3-1) měla za soupeřku Američanku Tessu Simpsonovou (4-1), která je na 11. místě světového žebříčku. Asi není třeba se domýšlet, která z nich byla považovaná za favorita, ale Simona se nedala a prohrála taky „jen“ na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *