MMA: Spojené síly zvítězily nad Ruskem

safe_image

Po letech zase spolu, mohli si říct borci ze Slovenska a ČR, kteří nastoupili na turnaji Full Fight 1: Slovakia and Czech vs. Russia, který se konal v sobotu 30. května v Hokejové hale v Banské Bystrici.

Jak to již v tomto sportu bývá, mezinárodní utkání jsou spíše pro začínající borce, ale zde se představili někteří velmi zkušení bojovníci. Na druhou stranu je nutno podotknout, že přijelo pouze pět Rusů, takže diváci měli možnost vidět i jiné zápasy, dva dokonce jen amatérské.

safe_image

V těžké váze Rus Sergey Pavlovich (2-0), který zde byl poprvé za hranicemi, narazil na zkušeného Slováka Ilju Skondrice (11-9), ten zase má občasné kontakty i s našimi borci, nebo i zápasil v našich arénách, naposledy například porazil Sašu Lažiče v červnu 2013. Pak si dal dva roky pauzu a nyní po březnovém vítězství nad Iiljou Loncarem si zase věří… jenže tady jeho zkušenost narazila na kámen a Pavlovich vyhrál TKO po úderu v 1. kole za pouhých 75 vteřin. Slovák Matuš Laincz (15-2) je ve velteru katem našich borců, postupně porazil Tomáše Penze, Jaroslava Poborského, Tomáše Kuželu i Josefa Krále, a nyní si poradil i s Rusem Muaedem Shaoevem (5-0) TKO po úderu ve 2. kole v čase 0:56.

Nejzkušenějším bojovníkem turnaje byl bezesporu ve střední váze náš Tomáš Kužela (23-19), který si zde vylepšil skóre s Rusem Magomedrasulem Gasanovem (4-0) po Guillotině choke ve 2. kole v čase 3:46. Dařilo se ve velteru dalšímu našemu zástupci Patricku Kinclovi (13-8), který tu porazil Slováka Roberta Pukače (12-4-1) na body.

V bantamu Slovák Tomáš Deak (12-8) zvítězil nad Rusem Grachikem Engibaryanem (3-1) TKO po úderu ve 2. kolo v čase 3:19, ve velteru Rus Magomed Nurov (1-1) Slováka Františka Fodora (3-1) TKO po úderu v 1. kole za 45 vteřin a tím mezinárodní souboje skončily, pak již bojovali jen méně zkušení Slováci mezi sebou. Utkání Slovensko-ČR zvítězilo nad Ruskem 3:2.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *