MMA: Statečný Filip Macek

MMA 22-05c Filip Macek

Na turnaji Absolute Championship Berkut 38: Breakthrough, který se konal v pátek 20. května 2016 v ruském Rostovu na Donu, se opět sešla celá řada vynikajících bojovníků MMA, a mezi nimi i náš Filip Macek.

Hlavní událostí turnaje byl titulový zápas ve střední váze mezi Anatolem Tokovem (22-2) a Arbim Agujevem (29-6). Na Tokova si možná vzpomíná náš Jan Ždánský, kterého porazil v roce 2011. Teď ale prošel sítem předkol a po patnácti vítězných zápasech v řadě stál před Agujevem, který si toto právo usilovat o titul vybojoval obdobně úspěšně zvládnutými postupovými koly. U něho ale můžeme zmínit, že přeci jen jsou naše výsledky trochu přijatelnější. V roce 2009 ho KO porazil André Reinders, ale jinak zas on zvítězil úplně ve svém prvním zápase kariéry v roce 2008 nad Františkem Smetánkem a ještě se pak u nás ukázal v roce 2012, kdy ale porazil Slováka Rastislava Totha. Teď měl za sebou s jednou remízou 17 vítězných zápasů v řadě, ale favoritem byl přesto Tokov. Zápas na 5 x 5 skončil až ve 4. kole v čase 4:19, kdy Agujev padl KO po úderu na zem.

Na soupisce se objevili i dva borci, které porazil v poslední době náš Patrick Kincl, Ukrajinec Renat Ljatifov (28-21) prohrál v lehké váze s Rusem Ali Bagovem (28-21) za pouhých 47 vteřin 1. kola KO po úderu a Sergej Chandozko (21-3-1) zvítězil ve velteru nad Brazilcem Mauricio Machadou (14-8) za pouhých 5 vteřin 1. kola kopem do hlavy.

Filip Macek (14-10-1), naše bantamová dvojka, nastoupil proti Olegu Borisovi (15-1-1), který v roce 2013 KO porazil našeho Pavla Svobodu a je současnou ruskou bantamovou trojkou. Při kvalitě ruské a české MMA školy je asi jasné, že Borisov byl jednoznačným favoritem, ale tak jasné to zase nebylo. Filip se statečně držel do 2. kole, kde ale v čase 1:33 prohrál KO po úderech.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *