MMA: Světoví amatéři v Praze

ru-0-r-650,0-n-kp2190372JCGG_khalidov_vs_materla

Světové amatérské MMA si dalo dostaveníčko v Praze, kde se pátek 27. listopadu a v sobotu 28. listopadu 2015 konal v hale Podvinní mlýn světový šampionát (WMMAA). Bojovalo se zde v sedmi kategoriích, kde jsem měli také zastoupení po jednom borci. Když to ale vezmeme od nejnižších vah, úspěchy se dostavily až na konci. Ale pěkně od začátku.

V bantamové váze se stal mistrem Rus Bachačali Bachačalijev, náš Artur Mykytenko z PriMMA GymPraha s ním prohrál ve čtvrtfinále po armbaru. Ve váze pérové mistrem světa je Rus Magomed Junusilau, když Ondřej Ballada z Kladna prohrál s poraženým finalistou Kazachem Žumageldim Žalgasulim na body. Lehkou váhu ovládl Rus Gadži Rabadanov, náš Vítězslav Rajnoch z My Gym prohrál v osmifinále s Rašidem Dagajevem. Ve veltru získal titul Rus Gajimurad Hiramagomedov, náš Miroslav Brož z Pro7Sport prohrál v základním kole s Tao Jiangem. Ve střední váze vyhrál mistrovství Rus Gamzat Hiramagomedov, se kterým Matuš Juráček z Pro7Sport prohrál ve čtvrtfinále na body. Šestou zlatou medaili pro Rusko získal v polotěžké váze Magomed Ankalajev. S ním prohrál v semifinále náš Michal Kotalík z Junior Nymburk, který pak vybojoval bronzovou medaili, což byl náš největší úspěch mistrovství. V těžké váze se stal mistrem světa Azerbajdžánec Zaur Hajibabajev, což byla jediná zlatá medaile, kterou si neodvezli Rusové. Tady jsem měli taky pěkně „rozděláno“, ale Viktor Pavlíček z Pro7Sport po vítězství na body musel ze šampionátu pro zranění odstoupit.

Součástí sobotního finále bylo i turnaj GCF 32. Na něj byl avizován ruský borec Fedor Emelianenko (34-4), který má za sebou mnohé boje v USA a v Japonsku, ale teď se víc jak tři roky odmlčel. Diváci se ho nedočkali, ovšem my víme, že za měsíc má bojovat v Japonsku na turnaji Rizin FF. Mimochodem na tomto turnaji se má objevit i náš Jiří Procházka.

Turnaj GCF 32 měl na programu jen tři zápasy. V lehké váze Vít Vávra (6-1) porazil Jana Širokého (4-4) na začátku druhého kola technickým knockautem. Ve veltru David Kozma (12-) porazil Marka Bartla (5-5) a získal tak opětně vítězství po dvou letech se čtyřmi porážkami. V posledním zápase v polotěžké váze Miloš Petrášek (6-1) zvítězil nad Rakušanem Davidem Marcinou (13-15), který u nás bojuje poměrně často, tentokrát to bylo po dvanácté a naposledy podlehl Karlosi Vémolovi letos v květnu.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *