MMA: Tajnosti před zápasem – Jon „Bones“ Jones

photo

Jednou z taktik předehry významných bojů je jistě utajování handicapů, a není to jen na poli MMA. Současný UFC přeborník světa v polotěžké váze Jon „Bones“ Jones se stále uzdravuje po zranění v závěrečných sekundách svém nedávném vítězného boje o obhájení titulu proti Chaelu Sonnenovi. To bylo v turnaji UFC 159 v New Jersey, zápas trval sice jen 4:33 a skončil TKO po úderech lokty.

Zranění bylo původně bagatelizováno jako namožení levého palce, ale nakonec se ukázalo, že jde o zlomeninu. Přesto Jones se chce brzy vrátit do klece, ale ještě o tom není rozhodnuto, jak tvrdí prezident UFC Dan White. Ten totiž původně mediím tvrdil na tiskové konferenci, že jde jen o namožení vazu.

„Tvrdí, že se cítí skvěle a že se blíží brzké uzdravení, ale problémem je vaz,“ řekl White o Jonesovi. Jenže ze zranění, které se může zdát malé, a které vypadá na šest týdnů, může být najednou šest měsíců.

Jonesovi, který v současné době pobývá soukromě v Rusku, nedávno tahali stehy z paty. White řekl, že se očekává po jeho návratu vyšetření té paty magnetickou rezonancí. To by pomohlo vyjasnit jeho stav.

Jones opakovaně říkal v rozhovorech, že doufá, že brzo postaví proti švédskému zápasníkovi Alexandrovi Gustafssonovi ve svém příště zápase. Gustafsson sice letos ještě nebojoval, ale od dubna 2010 nepoznal porážku, celkové skóre zápasů má úžasných 15-1. Mimochodem vloni v sítích bojoval pouze dvakrát, a to jen s Mexičany, Mauriciem Ruou a Thiagem Silvou, a to vždy vyhrál jednomyslným rozhodnutím.

Další boj Jones očekává nejen proto, že je ve formě, ale také by se další výhrou mohl vyrovnat rekordmanu Titu Ortizovi, který titul v polotěžké váze úspěšně obhajoval pětkrát. Takže tím by získal další rekord, jeden už má, svůj titul získal v polotěžké váze jako nejmladší šampión, bylo mu tehdy pouhých 23 roků.

 

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *