GCF:30 Titul získal Jaroslav Pokorný

Oslavou českého MMA byl turnaj Gladiator Championship Fighting 30, který se konal ve středu 25. února 2015 v hale SaSaZu v Holešovicích v Praze. Na programu byl jeden titulový zápas, dva boje o místo vyzývatele a také jedno semifinále.

Galavečeru se účastnily také některé významné osobnosti, například náš nejznámější bojovník v MMA a účastník bojů v UFC Karlos Vémola, ale také prezident M-1 Global Vadim Finklestein. Turnaj měl na programu jedenáct zápasů, proti původnímu program došlo jen k málo změnám, když souboj Rudolf Kříž vs. Tomáš Kužela se přeložil na březnový turnaj GCF Challenge: Back in the Fight, zrušen byl zápas Jiří Procházka vs. Michal Kotalik a Miloš Petrášek dostal za soupeře místo Petra Beránka debutanta Davida Širilu.

Turnaj zahájil amatérský souboj debutantů v polotěžké váze, kde Michal Bílek byl poražen Michalem Kotalíkem v 1. kole TKO po ground and pound. Obdobně také druhý amatérský zápas skončil v 1. kole, když v těžké váze Viktor Pavlíček porazil Tomáše Vacka TKO.
Zápasy profesionálů začaly velterovým soubojem zkušeného Miroslava Vacka (7-9), který jen za loňský rok měl 6 zápasů, ale prospělo mu to, protože poslední tři zápasy vyhrál, a v této úspěšné sérii pokračuje i v roce 2015, a Tomáše Lejska (1-2-1), který zase vloni bojoval jen jednou, když porazil Poláka Wojciecha Belczewského, který byla ale jen debutant. I zde to byla otázka jen 1. kola, když Miroslav Vacek přesným úderem ze zadní ruky knokautoval Lejska.
Na body vyhrál v prvním semifinále muší váze Tomáš Žák, který ve věku 38 let v MMA debutoval, když si velmi dobře takticky poradil s vele zkušeným Slovákem Miroslavem Kubáněm (9-6-2). Ten měl zatím se zápasníky z ČR aktivní skóre 3-2. V další muším semifinále David Dvořák (7-3) pokračoval čtvrtým vítězstvím úspěšnou řadu zápasů a vítězně ukončit zápas s Martinem Fexou (1-0) opět již v 1. kole po škrcení. O možnost bojovat o titul v muší váze si to tak rozdají Tomáš Žák a David Dvořák.
Moldavan Eldar „YAKUZA“ Rafigaev (0), startující za PriMMAt Gym Praha, předvedl v polotěžké váze s Janem Gottwaldem (2-0) velmi pěkný boj. Gottwald je medailista z amatérského MS a byl také jasným favoritem, ale do třetice mu nevyšla řada dvou vítězství, když po škrcení musel vzdát opět již v 1. kole.
Exoticky mohl působit i Jan Homolka (1-0), který své první vítězství v MMA dosáhl na turnaji Chiang Mai FC 4, který se konal vloni v červenci na Thajvanu, ale také že startuje za Team Quest Thailand. Tady se utkal ve smluvní váze do 73 kg s Markem Bartlem (3-3), který v listopadu 2014 prohrál s Miroslavem Vackem, a byl tak outsiderem. Zápas, který asi nesnesl vyšší měřítka kvality, vyhrál na body Homolka.
Miloš Petrášek (3-1) nastoupil v MMA po delší pauze, naposledy porazil Pavla Berchtolda v prosinci 2013. Tady v polotěžké váze porazil Davida Širilu (0), který ale startuje za Top Team Košice, velmi rychle opět v 1. kole po TKO.
Jaroslav Poborský (23-35), který měl loňský rok smolný, ze čtyř zápasů tři prohrál, nastoupil proti Davidu Kozmovi, se kterým měl i jeden prohraný zápas v roce 2012. David Kozma (12-7) vloni jen jednou bojoval, a to prohrál se Slovákem Miroslavem Štrbákem, od posledního vítězství, a to právě nad Pokorným, jen třikrát prohrál. To byla malá inventura obou bojovníků v lehké váze, kteří si to měli rozdat o možnost bojovat o titul šampióna právě se Slovákem Miroslavem Štrbákem. Oba i tak již šampióny GCF byli, favoritem byl Kozma. Výsledek vyzněl ale jinak, na body vyhrál Poborský.
Konečně přišel na řadu titulový zápas, ve kterém se utkali vyzývatel Jaroslav Pokorný (8-4), který také nastupoval s dobrým pocitem, protože dvakrát v posledních zápasech vyhrát, a proti němu stál 19 letý Matěj Kuzmík (9-0), který zatím ještě neprohrál ani jednou, a proto současný šampión v pérové váze. Zápas byl vypsaný na 5×5 minut, a bylo se stále na co koukat. Údery, kopy, takedowny, až v 4. kole Pokorný shodil na zem Kuzníka, čatoval ho údery a rozhodčí zápas ukončil, i když Kuzník protestoval. Titul se tak stěhuje do Hradce Králového.

10604019_1066132226737027_7104675794226468391_o

Poslední zápas byl také odvetou, v polotěžké váze se utkali Martin Šolc (5-3), který v listopadu 2014 poradil se Slovákem Michalem Těššíkem (2-2) ji ž v 1. kole, teď se s ním měl utkat znovu a byl také favoritem. Navíc měl zápas i titulový punc, protože vítěz bude mít možnost bojovat o titul šampióna s Jiřím Procházkou. Šolc zatlačil svého soupeře do obrany a dobře mířené rány ho složily na zem, tak tedy opět TKO v 1. kole.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *