MMA: Tvrdé boje v příbramské aréně

aad0f3521c73eaeaf20023a46b615483

Příbram se v pátek 14. února 2014 stala dějištěm turnaje GCF Challenge – Back in the Fight 3 (Zpět v boji 3). Šlo o první z řady turnajů nejznámější české organizace Gladiator Championship Fighting. Na programu bylo 10 zápasů, z toho pět podle profesionálních pravidel na pětiminutová kola. Byl inzerován i zápas žen, které jsou u nás stále velkou vzácností.


Hlavní událostí turnaje byl souboj v těžké váze mezi domácím Milanem Jenšíkem (1-2) a Slovákem Štefanem Krajčím (1-2). Oba jsou teprve na začátku své kariéry a i jejich výsledky tomu odpovídají. V lepším světle se představil Krajčí, který vyhrál tím, že Jenšík použil nelegální kop ve 2. kole v čase 3:55.
Další zápas v lehké váze proti sobě postavil dvě zcela odlišné osobnosti. Na jedné straně to byl Jaroslav Poborský (22-32), velezkušený bojovník, který se v arénách pohybuje víc jak 10 let, a na straně druhé Milan Strnisko (1-0), který má za sebou jediné vítězství v nováčkovském utkání v prosinci 2013 nad Janem Strakou. Každý předpokládal jasné vítězství Poborského, ovšem bylo to až na body, což může být Strniskovi velkou satisfakcí.

cinan2_denik-380
Také další zápas ve velteru byla opět představení velmi zkušeného Romana Vanického (15-12), proti kterému nastoupil takřka nováček Slovák Filip Kristl (1-1). Vanický ale nenechal nic náhodě a zvítězil již v 1. kole položením a trojúhelníkovým škrcením v čase 4:30.
Kristl se mohl pozdravil s Petrem Beránkem (5-3), který ho v listopadu 2012 porazil, ovšem tady se proti Beránkovi postavil ve střední váze Miroslav Vacek (5-5). Tak šlo konečně i vyrovnané soupeře, mělo to být i atraktivní zápas, ovšem dopadlo to úplně jinak. Než se totiž diváci soustředili na souboj a zvykli si na barvy trikotů, ležel Vacek na zemi po armbaru. Beránkoví k tomu stačilo pouhých 29 vteřin.
Avizovaný ženský boj přivedl proti sobě v lehké váze domácí Lucii Pudilovou, která stojí úplně na počátku své MMA kariéry, a Lenku Smetánkovou (0-1). Zápas skončil za 3 minuty, kdy dostala Smetánková TKO v rohovém postavení.
V lehké váze mužů si hodně polepšil skóre Jaroslav Jartim (0-2), když dokázal mnohem zkušenějšího Petra Vacka (5-7) porazit ve 2. kole v čase 1:42 položením armbarem. Další zápas ve velteru svedl proti sobě nováčka Jana Vondru a zkušeného prohrávače Ladislava Erdelyiho (0-6-1). Jestli i v MMA platí pořekadlo o novém koštěti, tak tady na sto procent, bylo z toho totiž TKO po úderu v 1. kole za 2:52.
Domácí Martin Průcha (1-1) zde v amaterském zápase nastoupil ve střední váze proti debutantovi Janu Smatanovi a bylo z toho také TKO ve 2. kole za 2:22. I další zápasy byly mezi nováčky na amaterském poli, ve střední váze Adam Knajbl porazil ve 2. kole za 1:31 položením a škrcením gilotinou Martina Řehku (0-1) a v pérové váze Martinu Fexovi stačilo pouhých 50 vteřin, aby dal úderem TKO Jakubu Čiháčkovi.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *