MMA: UFC 162 v očekávání a se změnami

Silva_vs__Weidman_poster

Blížící se  UFC 162, které se bude konat 6. července 2013 v Grand zahradě Arény v Las Vegas v Nevadě, již nyní vyvolává spoustu vzrušení nejen mezi bojovníky, ale i diváky či příznivci MMA. Hlavní události bude boj o šampióna střední váhy mezi Andersonem Silvou (33-4) a dosud neporaženým Chrise Weidmanem (9-0). Nikdo není prorokem, ale předpokládá se, že větší naději má zkušenost. Weidman se samozřejmě vynikající bojovník, umí se prát, má ohromný talent, se jeho nedostatkem je menší počet kvalitních zápasů, k plusu mu je asi ale věk, 29 roků. Brazilci Silvovi je již 39, ale poslední porážku zaznamenal v roce 2006, kdy Weidman ještě provozoval Jiu-Jitsu. Jako druhá linie to bude boj středního věku s takřka již veteránem. Na každý pád by mělo jít o veliký zápas.

Ale UFC 162 slibuje další zajímavé boje, například v muší váze Frankie Edgara (14-4-1) proti brazilskému Charlesu Oliveirovi (16-3-1R). Edgar poslední své tři zápasy prohrál, v muší jen jeden, protože dřív bojoval ve váze lehké a v ní byl jeden čas i šampionem UFC. Pro Oliveiru poslední zápas také nedopadl dobře, dostal od Cuby Swansona KO, takže si bude chtít zchladit žáhu. Jestli to bude na Edgarovi, uvidíme.

Na programu UFC 162 měl být souboj v ultralehké váze Ricardo Lama vs. Chan Sung Jung, ale zápas byl zrušen, Lamsa má nahradit zraněného Anthonyho Pettise v boji s José Ladou na UFC 163. Zápas Thiaga Silvy s Rafaelem Cavalcantem byl přesunut na UFC on Fuel TV: Nogueira vs Werdum. V dalších bojích lehké váhy se měl představit John Makdessi vs. Edson Barboza, ale zranil se a nahradí ho Rafaello Olivera, obdobně v těžké váze Shana del Rosario nahradí v boji proti Dave Hermanovi Gabiel Gonzaga.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *