MMA: UFC dorazilo letos i do Číny

UFC_Fight_Night_Kim_vs__Hathaway_Poster

První březnový den 2014 se odehrál další z turnajů UFC s názvem Fight Night: Kim vs. Hathaway. Místem konání byla Čínská aréna v Macau. Před zahájením došlo k některým změnám, například při vážení došlo k tomu, že Zak Cummings, který měl bojovat s Albertem Minou, vážil o 8 liber více. Mina však nesouhlasil s bojem, takže zápas byl vyškrtnut doslova na poslední chvíli.

Další změny byly i kvůli zranění, ale ty byly prezentovány s předstihem. Šlo hlavně o boj o šampióna v muší váze, kdy vypadl Jianping Yang. Hlavní událostí turnaje byl boj dvou hvězd ve velterové váze, Angličana Johna Hathawaye (17-1) a Korejce Donga Hyun Kima (18-2-1). Zápas byl ukončen až v 3. kole, když v čase 1:02 dostal Hathaway KO kolenem.
V dalším velterovém zápase již vystoupili domácí Li Peng Zhang (7-6) a Wang Sai (6-4), zápas pak skončil na body vítězstvím pro Zhanga.

ufn-macao-kim-hathaway
Američan Matt Mitrione (6-3) se vyznamenal zákrokem večera, když Shawna Jordana (15-5) vyřídil v těžké váze KO úderem v 1. kole v čase 4:59. Japonec Hatsu Hioki (26-7-2) a salvadorsko-kanadský Ivan Menjivar (25-11) svedli v pérové váze dlouhý boj, rozhodly proto až body pro Hiokiho.
Čtvero bylo i předzápasů, kde v lehké váze Jihokorejčan Yui Chul Nam porazil v zápase večera Japonce Kazuki Tokudomeho na body a Angličan Vaughan Lee (13-9-1) v bantamu také na body zvítězil nad Američanem Nam Phanem. Ve velteru Mongol Anying Wang (1-0) porazil Angličana Alberta Chenga KO/TKO vzdáním po poranění oka na konci 1. kola. Poslední zápas v pérové váze svedli Filipínec Mark Eddiva (5-0) a dosud neporažený Číňan Tuerxun Jumabieke (14-0), kterému však tentokrát ani domácí prostředí nepomohlo a prohrál na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *