MMA: UFC míří v roce 2014 do Polska

ufc-undisputed-2014_20130610_030607_intro

Na stále rostoucím zájmu o MMA se samozřejmě nese i nejvýznamnější organizace UFC. Nejde tady jen však o sport, ale zejména o televizní přenosy. Možná to u nás tolik nevnímáme, proto si to neuvědomujeme. Pro nás je tedy zajímavější, kde se jednotlivé turnaje konají, protože již dávno UFC opustila mateřské Spojené státy americké.

Například v letošním roce se různé akce UFC konaly či ještě konat budou mimo USA ve Velké Británii, Japonsku, Kanadě, Švédsku, Brazílii a také v Austrálii. Na tiskové konferenci k EA Sports Gamescom v Kolíně nad Rýnem se mnoho o UFC hovořilo, ale padla tam jedna důležitá informace, že by se novým státem konání akcí UFC mělo stát v roce 2014 také Polsko. Jak na tiskovce také padlo, je to jistě dobrá věc pro další příští generace turnajů a MMA vůbec.
Aktuální hostitel Gary Cook, představitel ZUFFY a generální ředitel UFC pro Evropu, Blízký východ a Afriku, řekl: „UFC je nejrychleji rostoucí sportovní organizací ve světě v současnosti. Máme v našich řadách sportovce, kteří reprezentují 37 zemí, vysíláme do světa již ve více než 28 jazycích, a máme také dohody o partnerství s 145 zeměmi celého světa. V roce 2014 bude možno vídat naše akce v Anglii, Švédsku, Polsku, Irsku, Turecku, a co je důležitější, opět v Německu.“

ufclogoo
Pak se na obří obrazovce, v pozadí za řečníky v moři grafiky, také objevila i polština. Poláci v posledních letech do UFC pronikly daleko výrazněji než naši zástupci, můžeme jim proto jen tiše závidět. Snad by se mohlo začít s Poláky jednat o možné české účasti, což by zpětně vyvolalo u nás větší zájem o MMA nejen jako takový, ale i zvýšenou snahou se do Polska jet na turnaj podívat a případně tam fandit našemu zástupci.
Polsko má radost, protože vnímá, že dosavadní kontakty polských bojovníků jsou jen začátkem pronikání do UFC. Jen jedno je ale trápí, že se dosud nevyskytl žádný případ, že by některá z „čerstvých“ organizaci dostala možnost pořádat Fight Night. K tomu Dan White dodal, že se v UFC na příští rok plánuje zcela nová regionální struktura. Takže, jak všechno na konec dopadne, je nyní zatím v oblasti spekulací.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *