MMA: UFC v Polsku a vážení

Mikro-Cro-Cop-Filipovic-UFC-128-750

Vždy se před turnaji očekává, jak dopadnou jednotliví borci při vážení. I na největších turnajích dochází někdy k překročení váhy, stejně tomu tak je i v turnajích UFC. Jenže v Polsku si v pátek 10. dubna 2015 před turnajem UFC Fight Night: Cro Cop Vs. Gonzaga 2 dali skoro všichni velký pozor.

Z vážení také vyplývá jedna věc, na kterou lze upozornit, že až na jednu výjimku všichni, kteří měli před soupeřem váhovou výhodu, také vyhráli. Nejmarkantnější to bylo v hlavní zápase, kde Mirko Filipović navážil 115,5 kg a Gabriel Gonzaga pouhých 105 kg. Obdobně dopadl další zápas také v těžké váze, kde Anthony Hamilton navážil 117,5 kg a jeho soupeř Daniel Omielańczuk jen 110 kg.

Mikro-Cro-Cop-Filipovic-UFC-128-750

Jedinou výjimkou při vážení byla Izabela Badurková, která převážila prvotně o půl kila více, než je pro slaměnou váhu stanoveno (116,0 libry – 52,6 kg), takže dostala jednu hodinu na to, aby se pokusila snížit váhu, což se jí také podařilo. Ale byla také jediná, kdo prohrál s lehčím soupeřem Alexandrou Albuovou, byť to bylo jen nepatrné.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *