MMA: V Dánsku se na rozhodčí většinou nečekalo

EUMMA 7

Málokdy se k nám dostanou informace o  MMA  v Dánsku. Ale nesmíme tuto zem v bojových sportech podceňovat, i zde se pořádají velmi  slušné  turnaje. Například právě tento čtvrtek 7. listopadu to byl  European  MMA  7 ve  Vejlby  Risskov  Hallen  v městě  Arhus.
Hlavní událostí tu byl boj mezi Polákem  Tomaszem  Narkunem  (7-1) a Dánem Simonem  Carlsenem  (7-4) v polotěžké váze.

Narkun  se zatím nejvíce pohyboval v  holandské  organizaci  M-1  Global. Na  Carlsena  mají špatnou vzpomínku naši Luboš  Vrňata  (5-2), který s ním v roce 2010 prohrál při svém profesionálním debutu, Lukáš Tureček (3-3) z  Aranha  team  Nový Bor, který s ním prohrál v roce 2009, a Martin  Hes, který po prohře s ním v roce 2007 ukončil závodní kariéru. Tady to dopadlo tak, že  Narkun, který byl jednoznačným favoritem, chtěl naše borce pomstít a Dána vyřídil ve 2. kole položením  armbarem.
Dalším bojem programu bylo utkání v kočičí váze do 73 kg Dána  Damira  Hadzovice  (7-1) a Francouze  Thibaulta  Colleuila  (5-4), který domácí borec ukončil již v 1. kole taktéž položením  armbarem. Zápas v bantamu také ukončil předčasně  Kristian  Hansen  (2-1), když debutanta v profi  MMA  z USA  Eddie  Murray  porazil  KO  koleny a děrovačkou v 2. kole. Další zápas již byl mezi dalšími začátečníky, ve kterém ve  velteru  Dán  Mulenga  Chanda  (1-1) porazil Nora  Tor-Andre  Thomassena  (1-0) na body.

euMMA_tauru_hartsner
Zajímavý zápas se čekal v ženském souboji, kde se proti sobě postavily v pérové váze Dánka Maria  Hougaard  Djursaová  (4-4) a dosud velmi úspěšná Němka Alexandra  Buchová  (8-2). Domácí publikum vyhecovalo domácí  Djursaovou  tak, že vcelku jasnou favoritku  Buchovou  položila zadním nahým sytičem již v 1. kole.
Do arény nastoupil v muší váze i Němec  Ali  Selcuk  Ayin  (3-8), který domácího Dána  Shamala  Tashkilota  (2-2),  ktzerého  odborníci pasovali za favorita, položil gilotinou také již v 1. kole. Abychom připojili trochu statistiky, tak dnešního vítěze  Ayina  porazil v roce 2005 náš Michal  Hamršmíd  (22-10).
Poslední severský duel v bantamu byl také krátký, Fin  Toni  Tauru  (6-1-1) položil zatím neporaženého Švéda Emila  Hartsnera  (4-0)   také již v 1. kole.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *