MMA: Ve Varšavě v profi většinou začátečníci

plmma

Polsko již má za sebou první kolo profesionální ligy MMA, ktero se konalo pod názvem PLMMA 27 v sobotu 18. ledna 2014. Akce se odehrála ve sportovní hale Zespołu Szkół ve Varšavě. Jako hlavní událost byl určen boj do 70 kg mezi Jackem Kreftem (4-0) a Marianem Ziółkowskim (7-2-1). Ti dva se již jednou utkali na PLMMA 20 v září loňského roku, kdy Kreft vyhrál armarem.

Nyní byl ale Ziółkowski lépe připraven a vyhrál na body, i když nebyl pasován na favorita. V dalších zápasech se představila řada nováčků, ale v oktagónu se představili i někteří zkušenější borci, například ve váze do 77 kg Kamil Szymuszowski (8-4), který například v květnu 2011 při setkání ČR – Polsko porazil našeho Lukáše Olejníka. Tady se mu postavil nováček Radoslaw Żaglewski, ovšem vzdoroval jen 3:35 v 1. kole, kdy prohrál KO-TKO po úderech lokty. Ve váze do 77 kg se proti sobě postavila dvojice zatím ne zcela úspěšných bojovníků, Grzegorz Białas (1-4) a Frederick Dąbal (0-2). Za favorita byl předem typován Białas, ovšem Dąbal měl víc snahy a vyhrál TKO-KO v rohovém postavení. Pak ještě můžeme zmínit ve váze do 61 kg souboj Marcina Bandowského (0-0) a Azamata Mustafaeva (2-2), který nastoupil místo Witolda Fedyny, ale dařilo se mu a vyhrál v 1. kole v čase 2:13 položením a trojúhelníkovým škrcením.

jotko_punch_santos
Z další bojů jen krátce, do 93 kg vyhrál Jacek Stusiński (0-0) nad Lukaszem Borowskim (0-0) na body, do 84 kg Alexander Rychlík (0-0) porazil Dawida Waniolu (0-0) ve 2. kole za 0:44 TKO-KO děrovačkou a lokty, do 70 kg Lambert Akhiadov (0-1) porazil Petera  Sobieraje (0-1) v 1. kole škrcením předloktím a ve stejné váze Gregory Czerw (1-1) položil armbarem Arkadiusze Brzozku (0-0) za pouhých 25 vteřin 1. kola.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *