MMA: Ve Walesu se dařilo Angličanům

Cage_Warriors_59_Poster-375x413-1379179959

Dnes se podíváme na turnaj MMA do země, o které se tolik mnoho nehovoří, a to do Walesu. Zde se v sobotu 14. září konal Cage Warriors 59 (Cage Warriors Fighting Championship) v Motorpount Aréně v Cardiffu. Na programu zde bylo celkem 11 zápasů, mimo účastníků z Velké Británie tu bylo i několik Švédů, šestka zápasů skončila na body. Nyní tedy trochu detailněji.

První Švéd David Haggstrom (7-1) se v bantamové váze utkal s Welšanem Brette Johnsem (7-0). Zápas byl velmi vyrovnaný, nicméně těsně na body zvítězil Johns. Obdobně v bantamu, kde Angličan Jordan Desborough (6-3) stanul proti domácímu Welšanovi Brettu Johnsovi (7-0) bylo vítězství na body pro Johnsona jen velmi těsné. Přitom diváci viděli, že poražený byl aktivnější, ale snad rozhodlo domácí kolbiště či převaha v třetím kole.
Pérová váha tu měla zastoupení v Angličanovi Jimu Alerssovi (10-1), který to také na body sehrál vynikajícím způsobem, hlavně stálou aktivitou, se Švédem Martinem Svenssonem (12-3). V lehké váze boj Welšanana Lewise Longa (7-2) proti Angličanovi Tommovi Maguirovi (14-5) vypadal, že skončí na body. Ve 3. kole však debutant v Cage Warriors Maguire po útoku mocnými údery položil Longa gilotinou tlumivkou. Třetí Švéd v řadě Mats Nilsson (10-2) byl ve střední váze konečně za Skandinávii úspěšný, když Angličana Dennistona Sutherlanda porazil ve 2. kole TKO po úderech a po ukončení zápasu ze strany rozhodčího.

james_brum_v_ruslan_abiltarov__large
Další pérový zápas Angličana Dave Hilla (11-3) a Ira Briana Moora (7-2) skončil na body pro Hilla. Moore měl ve 3. kole velkou příležitost boj ukončit, když se dostal na víc než minutu soupeři do zad, ale Hill to zvládl a v rohu to „přežil“.
Výjimkou byl skutečně zápas ve velteru mezi Angličany Lee Caersem (8-3) a  Aaronem Thomasem (4-1), protože skončil v 1. kole v čase 4:31 položením zadním nahým sytičem, ruku pak radostně zvedal Caers. Svůj muší boj prohrál na body Welšan Kris Edwards (8-5) se Angličanem Jamesem Penningtonem (8-1). Pak přišla dvojice zápasů s předčasným koncem, v pérové váze Angličan Sam Gilbert (8-3) položil trojúhelníkem Welšana Jamie Rogerse (9-6) v 2. kole a v bantamu Angličan Jordan Desborough (7-2) zvítězil TKO po úderech lokty na Welšanem Timurem Mercanoglou (3-0). Abychom doplnili jedenáctku zápasů, tak v pérové váze Angličan Brett Caswell (2-0) porazil Welšana Paula Rogerse (1-0) na body.
Celkově ze zápasů vyšli nejlépe Angličané, vyhráli 8x, domácí, i když měli zastoupení v sedmi zápasech.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *