MMA: Vémolu v boji i titul vyzve Kříž

gcfmma27032015

Na turnaji GCF Challenge: Back in the Fight 4, který se konal ve Sportovní hale v Příbrami v pátek 27. března 2015 se představila sedmička bojovníků z místního oddílu MMA, ale nevedlo se jim nejlépe, většina z nich skončila v poli poražených (3-4).

Vážnou otázkou k turnaji je ale jeho prezentace. Obvykle ve světovém měřítku se výsledky uvádějí s tím, že se vedle vítěz oznámí i způsob jeho výhry a čas, kdy se tak stalo. U nás ale panují jiné poměry, i když je již úspěch, že výsledky byly prezentovány alespoň druhý den na facebooku, ale jen se jménem vítěze bez dalších podrobností. Někomu může připadat, že si snad vítězové naší „první ligy“ prezentaci svého výsledku nezaslouží? Nebo je za tím něco jiného? Otázek kolem vedení tohoto sportu je ale víc, třeba informovanost na oficiálních stránkách MMAA.cz apod. Ale abychom jen nekritizovali, řekněme si o příbramském turnaji více.
Hlavní událostí byl zápas v polotěžké váze mezi Brňákem Jiřím Procházkou (11-2-1), který nastupoval po remíze v Rusku, ale jinak šest zápasů již neprohrál, a Litevcem Rokasem Stambrauskasou (7-3), který naposledy bojoval s porážkou v Rusku v říjnu 2013. Procházka byl jednoznačným favoritem, což také dokázal a vyhrál KO/TKO již v 1. kole.
Ve druhém zápase podle důležitosti šlo o titulový boj ve střední váze, kde měl původně nastoupil Tomáš Kužela (23-19), který vloni dvakrát vyhrál. Protože současný šampión Karlos Vémola má ze zdravotních důvodů dlouhou přestávku, o dočasný titul se tak utkali Rudolf Kříž (9-4-2) ze Znojma, který vloni také dvakrát vyhrál a na tento den se úporně připravoval i dokonce v Anglii, a z Prahy 30letý Tomáš Penz (11-9). Ten měl při vážení problémy s kily, ale na třetí pokus se již vešel do předpisové váhy, a nastupoval se stínem prohry v posledním zápase s Jiřím Procházkou. Vítězem zápasu se stal Kříž, takže se můžeme těšit na jeho souboj s Vémolou, je jen otázkou, kdy to bude.
V pérové váze žen se do arény postavila domácí Lucie Pudilová (1-0) po roce, když vloni v únoru porazila Lenku Smetánkovou, a proti ní Litevka Julia Stoliarenková (1-1-1). Favoritkou byla Pudilová, což také svou výhrou potvrdila.
V pérové váze, zde do 68 kg, Ostravák Ján Široký (3-3) porazil z Prahy Jaroslava Jartima (2-2), i když ten byl pasován za favorita. Ve střední váze Slovák z Malacek Daniel Simek ve svém debutu v MMA zvítězil nad domácím Ladislavem Erdelyim st. (0-0-1), který je ve věku 41 let nejstarší bojovníkem zápasícím pod GCF. Ve veltrové váze domácí David Ziopulos (4-4), který nastoupil po dvou předloňských prohrách a po roce bez zápasu, zvítězil na novoborským Michale Merkulovem (2-3), který naposledy prohrál třikrát za sebou v roce 2010, a nastoupil tak po pětileté závodní pauze.
Ve střední váze Slovák z Nových Zámků Roland Čambal 100 (3-2-1), který měl vloni tři zápasy s výsledkem 1-1-1, porazil domácího Martina Průchu (1-1), který dva roky nezápasil v MMA. V dalším zápase ve střední váze Polák Michał Bobrowski (1-0) položil debutanta MMA z Pardubic Adama Knajbla (0) armbarem v 1. kole a obdobně v 1. kole vyhrál i v další střední váze další Polák Dariusz Ząbek (0-1) nad domácím Jakubem Kňazem (0-0-1) KO po kopu, i když byl domácí bojovník tipován za favorita.
Ve velteru další debutant v MMA Slovák z Malacek Norbert Kopin (0) porazil domácího Ladislava Erdelyiho (0-7) a konečně v amatérském zápase v lehké váze domácí Jan Janka (0), který při prvním vážení převážil skoro o dvě kila, porazil Slovák Jakuba Reifa (0).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *