MMA: Většinu zápasů jsme vyhráli

24

Na turnaji Bitva roku 2015, který se konal ve Sport Aréně Podvinný Mlýn v Praze ve čtvrtek 19. března 2015, se sešla část naší špičky MMA, řada zahraničních bojovníků a i některé mladé naděje tohoto sportu.

Hlavní událostí byl souboj ve střední váze mezi Petrem Ondrušem (6-6) a Rusem Dmitryjem Samoilovem (17-6-1), který si jen občas vyrazí mimo Rusko, kde třeba v roce 2007 porazil našeho Bohumila Lungrika. Ondruš je pro nás také vzácný host, od 2007 poprvé zápasí v Čechách, jinak se totiž pohybuje v Polsku (2-2), Chorvatsku (1-1) a v Itálii (0-1), za svou kariéru dokonce bojoval jen proti dvěma Čechům ještě v roce 2007. V zápase byl jednoznačně favorizován Samoilov, ovšem bylo to úplně jinak a Ondruš vyhrál na body.

V druhém z třetice zápasů ve střední váze se do arény postavil André Reinders (17-11-3), malá televizní hvězda, který dost často bojuje v Německu a občas i v jiných evropských zemích, jinak je teď je po dvou porážkách, ale to bylo v roce 2012, takže se teď objevuje v MMA po třech letech znovu. Proti němu se postavil favorit zápasu Ital Alessio Di Chirico (8-0), který byl ve svém posledním zápase úspěšný v Polsku, mimochodem jako amatér začínal v USA, do Itálie přijel ale již jako profík. Náš 34letý Reinders se proti 26letému Italovi neprosadil a prohrál KO po úderech ve 3. kole.

Ve třetí střední váze se představil Makhmud Muradov (5-5), který pochází z Uzbekistánu, ale působí v Praze a je teď po prosincové porážce s Polákem Maciejem Rožalským. A s favoritem zápasu Němcem Andreasem Birgelsem (9-7), který již zápasil 2x v Rusku, kde se mu ale nedařilo, a byl v letech 2012 až 13 šampiónem v německé organizaci Superior FC, si poradil obdobně ve 3. kole KO po úderech.

V lehké váze se nedařilo Michalu Vostrénu (6-5), který zde nastoupil po říjnové porážce od Rusa Alexeje Gannenka proti Ukrajinci Artemu Kortovi (3-2), jenž ale působí pouze v Anglii a zde poprvé bojoval mimo tuto zem. A jak jsme naznačili, Vostrý prohrál na body.

V bantamu šlo papírově o nevyrovnaný zápas, nadějný Ondřej Moravec (2-0) a proti němu zkušenější Brit a favorit zápasu Amir Albazi (5-0). Takže z toho bylo KO po úderech již v 1. kole, a ani domácí prostředí Moravcovi vůbec nepomohlo.

Ve veltru mohli diváci jásat, domácí Stanislav Futera (7-3) pokračovalo ve své dobré vlně, kdy pět zápasů v řadě neprohrál, a Slováka Františka Fodora (3-0), který poprvé bojoval v cizině mimo Slovensko, porazil na body.

Další zápas byl lahůdkou, ve slámové váze Magdaléna Šormová (2-0) porazila Maďarku Melittu Ignáczovou (0-1) již v 1. kole KO po úderech.

Ve veltru jsme měli v boji Adama Šindeláře (4-10), který nastupoval po výhře nad Erikem Češkou, ale už v prosinci 2013, takže víc než rok nezápasil. Slovák Robert Pukač (11-4-1), kterého dobře známe z vícero bojů s našimi borci (3-1), když poslední byla výhra nad Petrem Novákem v prosinci 2013, byla proto jasným favoritem. Pukač se ale dobře připravil a vyhrál na body.

V polotěžké váze Stanislav Sobotka (1-2), který vloni v červnu naposledy prohrál s Rakušanem Rubenem Wolfem, zde gillotinou choke porazil Maďara Roberta Hanásze (0-1) opět již v 1. kole.

Ve zbývajících zápasech našich debutantů jsme zaznamenali 100 procentní úspěch. Ve střední váze Martin Řehka (0) si poradil se Slovákem Jakubem Fabiánem (1-0), který porazil před dvěma týdny našeho Marka Kvašňáka, na body. V amatérské těžké váze David Makovička (0) zvítězil nad dalším Slovákem Milošem Marákem (0) KO/TKO v 1. kole a v amatérské pérové váze Martin Friedl (0) ukončil na zemi zápas s Polákem Oskarem Wróblewským (0) Read naked choke ve 2. kole.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *