MMA: Viktor Pešta zazářil a v UFC vyhrál

UFConFOX14

Organizace UFC uspořádala v sobotu 24. ledna 2015 svůj turnaj UFC on FOX 14: Gustafsson vs. Johnson v Tele2 Aréně ve švédském Stockholmu. Místní byli samozřejmě zvědaví, jak uspějí jejich miláčci a my na našeho Viktora Peštu.

Domácí byli shodně zklamaní, všichni Švédové své zápasy prohráli, ale náš Pešta VYHRÁL. Ale od počátku, hlavní událostí turnaje byl zápas v polotěžké váze Američana Anthonyho Johnsona (18,4,UFC 10-4) a Švéda Alexandra Gustafssona(16-2,UFC 8-2), a jak jsme předeslali, domácí borec prohrál, a to již v 1. kole v čase 2:15 KO po úderech. Další Švéd Akira Corassani (12-5,UFC 3-2) bojoval ještě v hlavním programu v pérové váze marně proti Francouzi Samu Siciliovi (13-5,UFC 3-4) a prohrál na body.

ufox_stok_620x240_ROW.0.0

V předkolech Rus Albert Tumenov (14-2,UFC 2-1) porazil ve veltru také na body domácího Nica Musokeho (13-3,UFC 3-1) také opět na body. A konečně se dostáváme k tomu, co nás napínalo nejvíce, k druhému vystoupení Viktora Pešty v UFC. Opět zde dostal Rusa, tentokráte ale Konstantina Erokhina (9-1), což měl být papírově o něco slabší soupeř proti Ruslanu Magomedovi (12-1), ale přesto se mu dávala šance na vítězství v poměru 9:1, ale ve sportu papírové tipy někdy strašně matou. Magomedov za své kariéry bojoval úspěšně s mnohými hvězdami, například s Američany Davem Huckabou (21-6), Brette Rogersem (14-6) či Polákem Michałem Andryszakem, ale Viktor (9-1) se připravil perfektně a jasného favorita porazil na body. Můžeme mu na tomto místě jen gratulovat a snad to přispěje i k většímu úsilí dalších českých bojovníků a větší aktivitě funkcionářů k prosazování našich borců na zahraničních kolbištích, o když třeba ne rovnou přímo v UFC.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *