MMA: Vzpomínky na přítele a jeho děti

iii_memorial_pawla_kaminskiego

Třetí ročník Memoriálu Pawła Kamińskiego, který se konal v sobotu 25. října 2014 ve sportovní hale v Gnieznu v Polsku přivedl do arény střední výkonnostní vrstvu polského MMA a i některé začátečníky. Startovní listina doznala velkých změn, takže nakonec se rozhodlo, že se uskuteční šestice profesionálních zápasů.


Hlavní události to měl být zápas ve velterové váze mezi Maciejem Kowalským (2-0) a Rafałem Lassotou.(2-1). Před zápasem se větší naděje dávaly Kowalskému, protože zatím nepoznal porážku. Ale Lassota se nechtěl dát lacino, takže po třech kolech zápasu musely rozhodnout body, a na ty byl Kowalski přeci jen šťastnější.
V dalším zápase Dawid Pasternak (4-0), který vloni  porazil našeho Martina Jaroše na tomto turnaji, tedy na jeho 2. ročníku,  měl za soupeře Arménce Gevorga Vardanyana (1-0), kterého ve smluvní váze do 63 kg porazil také na body. Předem oznámený favorit v dalším zápase v lehké váze, Piotr Wojtaczka (0) neunesl tíhu favorita, protože podlehl  Pawlu Kolanovi (0-1) vcelku rychle, za 78 vteřin 1. kola  dostal tvrdou ránu a poroučel se k zemi.
Obdobně pohořel i další favorit, Piotr Rzepnicki  (0), který v další smluvní váze do 73 kg prohrál s Mikołajem Walenciakem (1-2) po Triangle Choke v 1. kole za 2:36. Pak Sergiusz Uzarek (0) prohrál s Piotrem Niedzielským (1-1) v Lehké váze na body a v posledním profi zápase Tomasz Karwański (0) s Arkadiuszem Maziakowským (0) také na body. Další dva zápasy byly již jen amatérské.
Paweł Kamiński byl bojovníkem v MMA a v jiných bojových sportech, a po jeho smrti při autonehodě 17. června 2011 po něm zůstaly dvě malé děti. Jeho bratr Jacek a další kamarádi se proto rozhodli na jejich podporu pořádat tento memoriál, který se tak dostal již do 3. ročníku.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *