MMA: Změny sice jsou, ale boje budou i tak tuhé

UFC_169_2_poster

Příznivci UFC již nyní očekávají další turnaj UFC 169, který se má konat 1. února 2014 v Prudential Centru v Newarku v New Jersey. Ještě nyní se jako hlavní událost připisuje zápasu, ve kterém se očekával návrat bantamového šampióna Dominicka Cruze (19-1). Ten se v oktagónu naposledy objevil v říjnu 2011 při obhajobě titulu proti vyzyvateli Demetriousovi Johnsonovi, kterého porazil na body.

Jenže osud chtěl jinak a 6. ledna 2014 prezident UFC Dana White oznámil, že Cruze si poranil třísla a bojovat nebude a také že uvolnil svůj titul. Šampiónem je tak dosud jen prozatímní šampión Brazilec Renan Barão (31-1), který tento titul obhajuje již od předloňského července, kdy porazil Uriáše Fábera (30-6). Toho porazil při obhajobě i Cruze v červenci 2011. Fáber se má na UFC 169 znovu postavit do oktagónu a napotřetí se pokusit titul získat.

Další změnou je, že se měla konat další obhajoba v polotěžké váze, kdy šampióna Jona Jonese měl vyzvat Glover Teixeir, zápas se však odložit. Takže druhým zápasem o titul bude zápas v muší váze mezi šampiónem Brazilcem José Aldou (23-1) a vyzyvatelem Ricardem Lamasem (13-2).

Z dalších zápasů hlavního programu můžeme zmínit zápas v těžké váze mezi kubánsko-americkým Frankem Mirou a německo-anglickým Alisairem Overeem, v muší váze Brazilce Johna Linekera a Rusa Ali Bagautnova a v lehké váze Američanů Jamieho Varnera a Abela Trujilla. V předkolech se ještě představí dva Rusové, Rashid Magomedov a Gasan Umalatov.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *