MMÁcká kovbojka

750x370-UFN83

Turnaj UFC Fight Night 83: Cowboy vs. Cowboy se konal v Pittsburghu v americké Pennsylvanii v neděli 21. února 2016 a jistě zaujal svým názvem. Oba hlavní protagonisté, Donald Anthony Cerrone i Alex Oliveira mají totiž přezdívku Kovboj.

Jinak turnaj UFC byl po roce 2011 podruhé v Pittsburghu a původně se plánovalo, že hlavní událostí bude velterový zápas mezi bývalým šampiónem UFC v lehké váze Donalda Cerrona s Timem Meansem. Jenže při dopingové kontrole došlo k nějakým nesrovnalostem a již nebyl čas vše řádně vyšetřit, zápas byl proto stažen z programu.

A tak nyní ke Konbojům. Ve velteru se utkali Donald Cerrone (28-7,UFC 15-4), bývalý vynikající kicboxér (5-0-1), který zde nastupoval po prosincové prohře s Rafaelem dos Anjos v boji o titul šampióna UFC v lehké váze, a Brazilec Alex Oliveira (14-2-1,UFC 3-1). Jasným favoritem byl samozřejmě Cerrone, Oliveira mohl jen překvapit, ale nepřekvapil. Stačilo totiž 153 vteřin 1. kole a po Triangle choke to odklepal a ruce k vítězství nad hlavu zvedal Cerrone.

Nejkratším zápasem turnaje byl souboj ve střední váze mezi Chrisem Camozzim (22-10,UFC 7-7) a Joem Riggsem (41-16,UFC 5-5,Bellator 1-1). Camozzi byl pro větší zkušenosti v UFC pasován na favorita, a také do dokázal – za pouhých 26 vteřin 1. kola po úderu kolenem Riggse složil TKO.

Ze zahraničních účastníků (Neameričanů) zaujal především v těžké Rus Shamil Abdurahkimov (15-3,UFC 0-1), který v úvodním zápase turnaje porazil na body Athonyho Hamiltona (14-4,UFC 2-2), bývalého šampióna těžkých vah v organizacích CageSport a MFC.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *