Nejlepší MMA gymy u nás

MMAgym

MMA je v našich končinách poslední dobou, čím dál tím více oblíbenější. Po celé české republice jsou desítky trenérů a tělocvičen. Připravili jsme si pro vás malé shrnutí těch podle nás nejúspěšnějších.

Jednotlivé tělocvičny budou řazeny dle abecedního pořádku. Informace jsou získané z officiálních stránek tělocvičen.

Good Luck Gym

Lokalita: Hradec Králové

Trenéři: Jan Voborník, Jan Maršálek

Zápasníci: Patrik Kincl, Jaroslav Pokorný, Ondřej Fiala, David Dvořák.

V Hradci Králové je MMA známo už od začátku tohoto století, vyrůstala zde největší hvězda tehdy ještě Vale Tuda Bohumil Lungrik. Který zápasí dodnes. V novodobém MMA je to však úplně jinak. Klub vede vynikající trenér Jan Voborník kterému pomáhá Jan Maršálek. Jan Voborník je také certifikovaný rozhodčí a reprezentační trenér. Největší úspěchy zde zažívá bezesporu Patrik Kincl, který se po dvou letech vrátil k MMA a muže se pyšnit třeba se zápasem s Alexandrem Shlemenkem který vládne organizaci Bellator ve střední váze. Hned za ním je Jaroslav Pokorný který se nedávno utkal o titul v lehké váze s Davidem Kozmou.

Jetsaam Gym

Lokalita: Brno

Trenéři : Martin Karaivanov

Zápasníci: Jiří Procházka, Petr Beránek,

I největší moravská metropole má ve světě MMA zastoupení. Jetsaam gym vznikl v roce 2005 a od té doby získával úspěchy především thajském boxu a muay thai. Poslední dobou zde však vyrostlo několik nadějných bojovníků MMA. Nejznámější je asi Jiří “ Denisa” Procházka který válí v polotěžké váze. Nedávno vyhrál titul GCF proti zkušenému Martinu Šolcovi. Neméně úspěšný je také Petr Beránek ve střední váze. Jetsaam gym vychovává jedny z nejlepších postojařů na poli MMA u nás a má své kvalit.

MMA Karlovy Vary

Lokalita: Karlovy Vary
Trenéři: Tomáš Kužela, Jaroslav Poborský, (Pavel Štefka ? )

Zápasníci: Tomáš Kužela, Jaroslav Poborský, Martin Šopov, Petr Novák

Duo Kužela + Poborský patří k české stálici, předvádí jedny z nejlepších zápasů na našem území. Není proto divu, že se kolem nich utvořila základna kvalitních fighterů.Mezi nejůspěšnější patří asi Šopov s Novákem. Novák nedávno bojoval o titul ve slovenské Fight explosion. Na zkušeného Robo Pukače však nestačil, mimo to má ale třeba skalp Pavla Bechtolda a Petera Stacha. Radek Šopov má oproti tomu výhry proti Tvrdému a Ziopulosovi a je žádaný na německých turnajích.

MMA PDY

Lokalita: Poděbrady

Trenéři: Lukáš Blažek, Tomáš Čerych, Vít Vávra

Zápasníci: Vít Vávra, Miloš Petrášek

Jeden z nejmladších klubů který dosahuje takových úspěchů. MMA PDY jsou známý svými výbornými trenéry na grappling . Vít Vávra je asi největší nadějí Poděbrad. Se svojí bilanci 5-1 patří k české špičce lehké váhy u nás a určitě by v budoucnu zatoužil po možnosti utkat se o titul. Kvalitu tělocvičny potvrzuje také Miloš Petrášek, specialista na kimury si naposledy poradil s Pavlem Bechtoldem. O PDY určtě ještě hodně uslyšíme.

Penta Gym

Lokalita: Praha

Trenéři: Daniel Barták, Jiří Paluška, Michal Novotný

Zápasníci: Viktor Pešta, Filip Macek, Michal Ledbuška, Ondřej Skalník

Penta gym je jeden z nejstarších gymu u nás. Danel Barták je průkopník Brazilského jiu jitsu u nás, a vychovává jedny z nejlepších zápasníku. Touto mekou českého MMA prošli například Andre Reinders, Bohumil Lungrik atd. Viktor Pešta nejlepší těžká váha na naší půdě patří ke stovce nejlepších těžkých vah na světě. Postoj zde trenují Jiří Paluška a Michal Novotný.

Primmat Gym

Lokalita: Praha

Trenéři: Marek Lončák, Josef Král

Zápasníci: Josef Král, Pavel Bechtold, David Kozma, Martin Šolc

Primmat gym je jeden z nově vzniklých tělocvičen, která byla postavená okolo skupinky profesionálních zápasníků které trénoval Marek Lončák. Je to jediný gym v republice který drží dva tituly největší české organizace GCF. V roce 2013 se sem přestěhoval David Kozma protože v JMFS dále neviděl budoucnost. Primmát gym má výborné zajištění v Lanna gymu a určitě do budoucna od nich můžeme čekat mnoho kvalitních zápasníku.

RK Vale Tudo Znojmo

Lokalita: Znojmo

Trenéři: Rudolf Kříž a Petr Kuchařík

Zápasníci: Rudolf a Radek Kříž, Jakub Pigan, Michal Jančuška

Další moravský gym který v poslední době zaznamenává velký pokrok. Jako jeden z mála gymu od nás vozí střídavé úspěchy z Ukrajinské Opllot Challange. Oba bratři Křížové mají výbroný základ z Juda a také z thajského boxu. Úspěšný jsou také v grapplingu. Pořádají také úspěšnou amatérskou ligu které nese stejné jméno jako značka oblečení a potřeb pro bojové sporty Gladork Arena.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    8 Odpovědí

    1. Michal napsal:

      Nezapomneli jste na Bubakgym?

    2. Viktor napsal:

      Gratulace Primmat gymu.Nejlepsi nejen v Praze.Tym a top zapasnici.Ale dovolim si rici,ze opomenout Pro7sport v Holesovicich.Je dost zvlastni.Petr Pino Ondrus,Petr Monster Knize,Andre Reinders,David Vyvazil,Jan Veverka a vsichni pod jednou strechou, vedou treninky v souteznim oktagonu.Co tedy potom ma znamenat MMA gym?!Dekuji za odpoved Viktor.

    3. Honza napsal:

      Dobrý den, myslím že by bylo vhodné doplnit článek o nejlepší gym ve střední Evropě s nejkrásnějšími členy, kterým je bezesporu Bubákgym. Do té doby tento článek nejde brát vůbec vážně.

    4. Lojza napsal:

      Dobrý den, taky se připojuji k dotazu pana Michala a s údivem sleduji skandální opomenutí Bubákgymu!

    5. Admin napsal:

      Určitě jsme zapoměli na spoustu dalších a dalších gymů. Podle reakcí to také taky tak vypadá… Samozřejmě na Pro7Sport se zapomenou nemělo – je to zřejmě tím jak mladý tento gym je. Do budoucna se s ním určitě musí počítat a naší chybu napravíme :) jsme jenom lidé ….

      Kluci z Bubákgymu (a nejenom jich nejkrásnější členy) případně další gymy si kontakt mohou přidat sami do sekce kluby :) … horní menu

    6. Petr Machacek napsal:

      nenapsat do nejlepsich gymu Hanuman gym praha a soucasne uvest odchovance Petr Ondrus, Jan Veverka, Andre Reinders, Eva Liskova, atd atd.. je velmi zvlastni nemyslite ? :)))

    7. Autor napsal:

      Petr Macháček: Hanuman gym zcela jistě patří mezi lepší kluby v oblasti MMA . Nic méně ho spíše považuji za gym zaměřený na Muay thai. Takže pokud budeme psát článek o nejlepších klubech v republice na Muay thai, Hanuman má zajištěné prvenství 😉 Samozřejmě úspěchy v MMA nelze opomenout

      Viktor: Reinders a Ondruš byly nebo jsou neaktivní. Kníže, Vyvazil a Veverka mají průměrné skóre na sherdogu (3-1, 3-3, 0-1)

      Bubák gym je kapitola sama o sobě, něco tak dokonalého nelze zařadit mezi gymy :(

    8. Stefan Raab napsal:

      Bubákgym NAVŽDY!!!! <3

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *