Nick Diaz suspendován na 5 let za užívání marihuany

007

UFC zápasník ve welterové váze Nick Diaz byl v pondělí suspendován na 5 let za užívání omamných látek, marihuany. Pro Diaze to znamená pětiletou stopku v zápasení v MMA a pravděpodobně konec kariéry.

Po zápase s Andersonem Silvou oba aktéři neprošli dopingovou kontrolou. U Silvy byli objeveny anabolické látky a látky na tvorbu testosteronu, oproti tomu u Diaze bylo zjištěno, že během přípravy použil marihuanu, jako několikrát předtím. Diaz však od komise NAC neodešel jen s pětiletým zákazem. Komise mu dále udělila pokutu v astronomické výší 165 000 $ což je asi 30% z jeho odměny za zmiňovaný zápas.

Diaz byl již několikrát pozitivně testován na marihuanu, byl proto také vyhozen z UFC. Nyní je však situace jiná v tom, že poprvé testy neobsahovali stopy lékařské marihuany, nýbrž tě obyčejné. NAC na to klade velký důraz. V takovémto případě se totiž Diaz nemůže odvolávat na zranění z tréninku nebo zápasu.

006

Diaz se však nechal slyšet, že toto není konečná verze. Společně se svým právním zástupcem se odvolali k soudu který vyhověl například Wandu Silvovy, když utekl před dopingovou kontrolou v jeho tělocvičně v Las Vegas.

Sám Diaz k tomu dodal: „Jediné o co jim jde je připravit mě o možnost zápasit, dokážu porazit mnoho chlapů co berou anabolika, jenže UFC na mě nevydělá. Měl jsem chuť té komisi říct, co je to za pitomce. Naštěstí sem měl kolem sebe lidi kteří mi radili abych nic neříkal. Nejvíc mě štve, že nebudu moc doprovázet mladšího bráchu ke kleci.“

Jak to celé dopadne ukáže pouze čas, ironií však zůstává, že například Jon Jones nedostal žádný zákaz za užívání kokainu, což je daleko tvrdší droga. Dále pak již zmiňovaný A. Silva dostal pouze rok za používání anabolik.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *