MMA: Profesionální vražda je se svěřit někomu, kdo myslí jen na svou kariéru

Cris-Cyborg

Jednou z ženských hvězd MMA současnosti je Brazilka Cristiane Justino Venanciová. Se svým skórem 12-1-1 je zajímavá tím, že prohraný zápas byl právě ten její první v roce 2005. Od roku 2009 byla šampiónkou lehké váhy v Strikeforce a nyní bojuje úspěšně v muší váze v Invicta FC. Nyní začal o této bojovnici uvažovat i Dan White, president UFC.

Podle něho je Cris „Cyborg“ Justina pravděpodobně nejlepší ženskou bojovnicí na světě v MMA, a proto by měla podepsat smlouvu právě s UFC. Jenže pak se předpokládá, že by mohla bojovat s bantamovou šampiónkou UFC Rondou Rouseyovou (7-0). Ta získala tento titul již při svém debutu v UFC, když porazila Liz Carmouchovou na body letos v únoru, ale před tím také zápasila ve Strikeforce, kde získala titul ve stejné váze.
Jenže celá věci má dva háčky. První je, že UFC nemá zatím v muší žen vlastní divizi. Cyborg k tomu proto řekla, že nemůže jednoduše provést řez ze 66 na 61 kg, aby mohla bojovat v jiné váhové kategorii. A to ji UFC nabídla pomoc, že by mohla spolupracovat s profesionálními odborníky na výživu, a tak bezpečně provést váhovou změnu.

640-Header-w-Cris-Cyborg
Jenže větším problémem, než je snížení váhy, je zřejmě to, že Cyborg je zastupována Titem Ortizem, který je ve společnosti Primetime 360 Entertainment & Sports Inc management. Ale právě Ortiz není právě ve shodě s Danem Whitem. Přitom Ortiz svou celou kariéru spojil s UFC, kde vlastně debutoval, byl šampiónem v těžké váze, a také skončil v červenci loňského roku. Je ale pravdou, že již chtěl odejít dřív, ale zase se vrátil. Konec jeho působení v UFC však nebyla žádná sláva, z osmi zápasů jen jeden vyhrál a jeden remizoval. Nyní se ale uvažuje o tom, že by znovu vstoupil do arény, ale v Bellatoru, kde podepsal v červenci smlouvu.
„Je na každé osobnosti, jak si zařídí svoji kariéru,“ řekl White. „Tak lze spáchat profesionální sebevraždu. Není dobré svěřit se do rukou hloupého člověka, který může zničit jeho vlastní kariéru, protože upřednostňuje kariéru svou. To nedává smysl,“ dodal prezident UFC.
Ale White nechce zavřít dveře ke spolupráci s Cyborg, ale dal jasně najevo, že tomu může být jen v tom případě, že nebude řízena Ortizem.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *