Profil: Nick Diaz

45_UFC137_Weighins

Nick Diaz

Datum narození: 2.Srpna 1983

Přezdívka: —-

Výška: 183 cm

Váha: 70 kg

Rozpětí rukou: 193 cm

Klub: Cesar Gracie Jiu-Jitsu

Nick se narodil a vyrůstal v americkém městě Stockton v Kalifornii. Společně se svým mladším bratrem navštěvoval Tokay High School. V osmi letech začal plavat, to je dle jeho slov důvod jeho skvělé fyzické kondice. K tomu začal trénovat Karate a Aikido a jako mnoho Američanů také wrestling. Ve škole byl často šikanován, to je také důvod proč začal s Karate. V 16ti letech začal trénovat Sambo u Bulharského šampiona Valeri Ignatova.Později k tomu začal trénovat brazilské jiu-jitsu u Cesara Gracieho od kterého také získal v roce 2007 černý pás. Společně se svým bratrem se jako malý dívaly na UFC a věděly že tam jednou chtějí zápasit. Nick se do UFC dostal díky výhře v TUF 5.

images

Nick prošel mnoha slavnými organizacemi např. UFC, Pride, EliteXC, Strikeforce a Dream. První zápas absolvoval krátce po 18ctých narozeninách. Za svojí dlouhou kariéru se utkal s mnoha známými bojovníky např. :Robbie Lawler, Diego Sanchez, Sean Sherk, Frank Sharmock, B.J. Penn, St.-Pierr, Condit. Byl mnohokrát pozitivně testován na THC. To ho řadí mezi nejvíc problémové zápasníky. V roce 2006 odešel z UFC a zkoušel štěstí v jiných organizací. Zápasil na mnoho slavných galavečerech. Později podepsal smlouvu se Strikeforce kde získal titul a také ho třikrát obhájil. Poté co Zuffa koupila Strikeforce a došlo ke spojení této organizace s UFC, dostal Nick zálusk na titul v UFC. Jako první mu v cestě stál B.J Penn. Zápas vyhrál na body. Potí přišel zápas o prozatimní titul s Carlosem Conditem, kde prohrál na body. Condit nakonec GSP neporazil tak dostal šanci právě Diaz. Bohužel scénář se opakoval a prohrál na body. Po tomto zápase ukončil kariéru. Sám Dana White zkoušel Nicka přesvědčit aby se do UFC vrátil. Teprve na konci července Diaz podepsal na tři zápasy a jeho první soupeř bude Anderson Silva ! Sám Nick řekl, že chce zápasit ve třech váhových kategorií.

Diaz měl vždy jiný styl než ostatní. Na zemi využíval kombinaci bjj a samba což samo o sobě je pro Američany docela neznámí sport. Má také zkušenosti z boxu který aplikuje v kleci. Patří k nejvyšším zápasníkům v lehké váze, proto dokáže v postoji využívat své opravdu dlouhé ruce.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *