Recenze rukavic Hayabusa Kanpeki Elite 2.0

hayabusa-kanpeki-2_0-elite-gloves

Tyto rukavice jsou novou generací modelů Hayabusa. Ostatně „2.0“ je způsob, kterým je výrobce odlišuje od generace první, (už ne) vyráběné v 16 oz., zásadně jiné ve všech ohledech, s výjimkou použité kůže.

V čem jsou tedy tyto rukavice jiné/zvláštní? Jedním z jejích výjimečných specifik je výplň (vycpávka).

Jedná se o vrstvenou pěnu, především z přírodního latexu, která se ale zásadně liší od většiny rukavic na trhu u nás i v zahraničí, byť často taktéž latexových.

U této výplně je velmi důmyslně řešený poměr hustoty jednotlivých latexových vrstev a to vyústilo ve výjimečný výsledek (ideální poměr/vlastnosti zvolen na základě tisíců hodin laboratorního testování).

Čím je tedy výplň tak výjimečná? Svými praktickými vlastnostmi:

– úžasně pohlcuje náraz, v tomto ohledu je patří mezi špičku, zaostává jenom za rukavicemi za 10.000

– náraz skutečně pohlcuje, nikoli jen vytváří bariéru jako většina rukavice

– výplň vydrží skoro věčně (laboratorně testováno na simulátoru) a zároveň je pořád stejná, i když je používáte na pytli i pro sparring zároveň, toto je u výplní nesmírně vzácné

GSP-Kanpeki20-650

Dále tyto rukavice:

– poskytují fenomenální oporu pro zápěstí, v tom předčí snad všechny rukavice na světě, v nich si zápěstí nikdy nezraníte

– ruka je přirozeně polohována do správné anatomické pozice, proto vždy udeříte klouby, ne prsty

– díky dvousměrnému suchému zipu a EVA pěně sedí na ruce pevně jako ulité

– EVA pěna (vnější tvrdší plocha rukavic) je skvělá pro blokování

– palec je polohován tak, aby nedošlo k jeho zranění

– nepotřebují skoro žádné „break in“ období, padnou skvěle už od prvního dne

Mimoto, jsou to velmi kompaktní rukavice, ač to jsou to 16 oz. (oz. je prosím pěkně hmotnost, ne velikost, 1 oz. je 28.3g), velikostí jsou menší než leckteré 12 oz. (a tudíž kromě sparringu velmi dobré na pytel i lapy).

Asi si říkáte, že jsou trochu dražší… Ano, jsou. Ale stojí za to (na rozdíl od mnoha jiných dražší rukavic). Proč jsou dražší? Je to v neposlední řadě kvůli použité kůži. Jedná se o tzv. drum dyed, tj. kůži probarvenou, nikoli nabarvenou. Toto je VELMI drahá kůže, skoro 2x dražší než nabarvená (jako u 99.99% rukavic), která je pouze pokryta vrstvou barvy. Tato kůže získává časem na noblesnosti, obzvláště pokud ji jednou za čas ošetříte lanolinem. Je to nádherná věc pro fajnšmekry, kteří mají rádi klasiku.

Ale pozor! U těchto rukavic získáváte klasický vzhled, ale moderní vlastnosti. Je to něco jako auto vzhledově jako skvostný sportovní veterán ze šedesátých, ale technicky nejmodernější špička. Vzhled je opravdu klasický, chlapský, nic pro milovníky barviček a patlanin.

imagesCA05231G

Zajímavostí u těchto rukavic je, že při jejích vývoji vedl tým jeden z nejuznávanějších světových odborníků na pohybový aparát prof. McGill. A opravdu to jsou jedny z nejlépe anatomicky řešených rukavic (a to jsem používal všechny nejdražší rukavice světových značek).

U těchto rukavic získáváte nejlepší ochranu kloubů, výjimečnou ochranu zápěstí, výbornou životnost, všeobecnou použitelnost na cokoli a nádherný vzhled díky nejdražší kůži.

Vzhledem k tomu všemu, je (podle mého názoru) cena docela rozumná, ostatně jinak bych si je ani nekoupil. Jsou to momentálně mé hlavní tréninkové rukavice.

Je to investice do zdraví rukou, které nikdy nebudete litovat. A slouží tak dobře (a stejně dobře vypadají), že si je pořádně užijete při každém úderu.

untitled2

IK

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *