Rozhovor – Ondřej Skalník

1622116_1450798031819038_867356324_n

– Ahoj Ondro, předem ti děkuju, že si přijal mojí nabídku na rozhovor. Mohl by ses čtenářům FighterNews.cz  kteří tě neznají nějak představit?

Ahoj, jmenuji se Ondřej Skalník, je mi 27 let a jsem MMA zápasníkem z pražského Penta gymu. Zápasím v bantamové váze a mám na kontě celkem 11 zápasů, kdy jsem 7 vyhrál a 4 prohrál.

– Jak si začal s bojovými sporty?

Úplně nejdřív jsem s bráchou začal cvičit sebeobranu, pak jsem nějakou dobu trénoval klasický box a po několikaleté pauze od bojových umění a sportů, zapříčiněné studiem, jsem začal ze srandy s MMA. Na doporučení Viktora Pešty v pražském Penta gymu, který sídlil nedaleko kanceláře, kde jsem pracoval. Přišel jsem na první trénink a připadal jsem si jak bašťounek, protože jsem se vůbec nechytal. Trénoval jsem pak asi 4 měsíce a jednou přijdu na trénink v pondělí a náš šéftrenér Dan Barták se mě zeptal, jestli nechci zkusit zápas, že na sobotu hledají někoho na GCF. A tak jsem šel do prvního fightu takhle zhurta.

– Nedávno si vybojoval cenný skalp top německého bojovníka Alexandros Michailidise. Mohl by jsi říct jak zápas probíhal ?

Zápas probíhal klasicky – malinko jsem zase zaspal začátek, ale nakonec se podařilo soupeře přebodovat. Byl jsem připraven skvěle, zatím nejlíp, co jsem kdy byl. Trénoval jsem de facto dvojfázově a připravoval jsem se například i v Polsku u Lukasze Bosackiho na Slugfest Management kempech. Hodně jsem se v práci věnoval zápasu a práci na pletivu s Michalem Hořejším na jeho ranních tréninkách, což jsem zúročil v zápasu asi nejvíc. Ale celkově si mě brali do parády i ostatní trenéři a kamarádi – šéftrenér Dan Barták, kluci okolo bráchy z příbramského Tiliusu, kteří mě pomáhali s fyzickou přípravou, Michal Zub Novotný, který nás trénuje v postoji, mě lapoval a moc pomáhal psychicky a Lukáš Duben se mnou jel grappling.

1609908_1479851185580389_6044704254754727937_n

– V České republice patříš ke špičce bantamové váhy, přemýšlel si i nad titulovým zápasem třeba na organizaci GCF kde je titul stále volný?

To je dobrá otázka. Titul by byl krásný a byl by to můj splněný sen, ale asi titulový zápas není moc na pořadu dne – nejvíc by si takový zápas zasloužil Filip Macek, který je ale nyní už Penťák a můj stájový kolega, takže si moc nedovedu naši odvetu představit. Jinak ohledně české špičky – pokud vím, tak Marián Kotlář z JMFS má dlouhodobé zdravotní problémy a dlouho již nezápasil, David Dvořák je taky po dlouhodobém zranění a Miro Kubáň ze Slovenska byl už dvakrát Mácou poražen. Zkrátka moc nevidím, s kým by Máca mohl o ten titul jít.

– Den před tvým zápasem měl tvuj týmový kolega Viktor Pešta zápas na UFC v Německu, jak hodnotíš jeho výkon?

Jako jednoznačný úspěch. Chybělo málo a mohl vyhrát – rozhodně se nemá za co stydět. Byl jsem mu fandit přímo v hledišti, hrozně mě atmosféra UFC nabila energií, byl to nepopsatelný zážitek, zvlášť když nastupuje do klece váš kamarád. Strašně jsem to s ním prožíval, stejně jako kamarádi okolo mě v hledišti. A ostatně jako on druhý den v Lipsku, kde jsme si vyměnili role. Když mě v prvním kole chtěl Alexandros uškrtit na RNC, tak jsme na sebe koukali s Viktorem a Tomášem Stehlíkem asi z třiceticentimetrové vzdálenosti a člověk by nevěřil, jak se dokáže stokilový obr tak ztratit v sedačce.

1622116_1450798031819038_867356324_n

– Víš kam se bude tvá kariéra dále ubírat? Máš třeba už naplánované nějaké zápasy, případně tréninkové kempy v zahraničí?

To opravdu nevím, ale kolem Penty se vybudoval za poslední rok solidní a profesionální tým, takže si možná splním jednou svůj sen a zazápasím si v M-1, KSW nebo Cage Warriors Máme nyní trenérský tým, který nám může pomoct hodně daleko – Dan Barták nás připravuje na MMA a zem, Michal Hořejší a nyní přes léto i Richard Andrš na zápas, kouč boxu Michal Zub Novotný z Kutil gymu se nám věnuje v postoji a doplňuje ho Jirka Mamut Paluska s tréninky thajského boxu. Nyní jsme navázali navíc zajímavou spolupráci s Pavlem Mackem z Kettlebell 5 – KB5.cz, který nás povede v rámci silové a kondiční přípravy, na což se strašně těším. Spolu s jedinečnou koncentrací skvělých sparing partnerů v lehčích vahách je Penta předurčená k úspěchu, což krom Viktorova kontraktu s UFC potvrdili i kluci na amatérském mistrovství ČR v MMA, kde Penta dominovala. Naplánovaný zápas zatím nemám, takže se jen obecně připravuji zatím a udržuji se. Tenhle týden jsem začal docházet do KB5 gymu a válčím s kettlebellama – zatím pilujeme techniku, ale do budoucna v tom vidím ohromný potenciál. Od příštího týden mi začne normální příprava s tréninky MMA a boxu, pokud by někoho moje příprava zajímala, tak mám na facebooku fanpage, kam dávám komplet skladbu svých tréninků a většinou i dopředu, takže pokud by někdo chtěl přijet zaspárovat, tak je vítán – stačí se kouknout. Co se týče zahraničí, tak do konce prázdnin bych ale chtěl jet trénovat na týden do Švédska a na podzim asi budou opět kempy v Polsku, kam vždycky stojí za to, jet se potahat.

– Řekneš nám něco o bubák gymu? To je nejvíc pravdivý server o českém MMA! A kdo říká ne, tak dostane pletací jehlicí mezi žebra! A kdo netrénuje v Bubákgymu, tak neví, co je street.

– Díky za tvuj čas, chtěl by si ještě na závěr někomu poděkovat? Rodině a přítelkyni! Hlavně teda ale mému bráchovi, kterého si nesmírně vážím a je už od malička mým vzorem! A také lidem, kteří podporují mou přípravu – obchodu s vybavením pro MMA Fightsport. cz, Up Baru na Žižkově a eshopu se sportovní výživou Aktin. cz. Nemohu nepoděkovat ještě X fitnessu a X gymu, kde vedu tréninky kondičního MMA. Díky tedy i všem lidem, co ke mě chodí trénovat na hromadný lekce nebo na soukromky – pomáháte mi s přípravou.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *