Tang Soo Do

Tang Soo Do

Tang Soo Do je zobrazením věčného trojúhelníku:

Těla+mysli+ducha, jenž je vzájemně propojen. Výcvik je navržen tak, aby dával jedinečnou fyzickou a mentální koordinaci, kterou Tang Soo Do poskytuje. Žáci se učí používat ruce a nohy k napodobení reálného boje s neozbrojeným, případně ozbrojeným útočníkem. S těmito prvky se učí postup sebeobrany, která není závislá na síle či technice.

Tělesná zdatnost

Proniknout do dobré fyzické kondice není jenom luxus, ale nutnost pro údržbu dobrého zdraví. Zatímco se učí techniky pro sebeobranu, zvyšuje se flexibilita, síla a koordinace. Systém obsahuje aerobní cvičení vynikající pro kardiovaskulární systém, jenž pomáhá redukovat váhu.

Tang Soo Do2

Mentální síla

Systém zdůrazňuje různé mentálně-fyzické atributy. Studenti jsou trénováni včlenit psychickou koncentraci, sebedisciplínu a úctu k druhým ne pouze v kurzech, ale i v obyčejným životě. Společně speciálním cvičením, jako meditace a dechová cvičení můžou studenti lépe ovládat své emoce.

Sebeobrana, redukce a váha

Syntéza Tang Soo Do technik je vyučována způsobem přizpůsobeným potřebám mužů i žen, která vychází z přirozené charakteristiky stylu. Různé kombinace intenzívního tréninku technik zvyšují sílu a koordinaci nohou, paží, hrudi, hýždí a v oblasti břicha. Zatímco se drilují sebeobranné techniky, pracují všechny svalové skupiny, dochází k redukci tuku a posílení svalů.

Tang Soo Do

je korejské bojové umění, sebeobranná disciplína, zformovaná na základě starodávných korejských bojových systémů.

TANG – znamená úder nebo útok

SOO (čti su) – znamená ruce

DO – životní cesta či umění

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *