Top 15 nejlepších českých a slovenských MMA zápasníků napříč váhovými kategoriemi

15

Top 15 nejlepších českých a slovenských MMA zápasníků napříč váhovými kategoriemi

*Žebříček je psán podle dosavadních úspěchů zápasníka a řídí se hlavně profesionálním rekordem na webu sherdog.com. Chápeme že někdo nemusí se žebříček souhlasit. Snažíme se být však objektivní.

1. Attila Vegh

Slovenský borec patří jednoznačně k jedničce našeho žebříčku, nikdo jiný neodbojoval tolik těžkých zápasu jako právě Attila. Bývalý šampion Bellatoru v polotěžké váze se může pyšnit skalpy na příklad: Alexandra Radosavljevice, Emanuela Newtona nebo Christiana M´Pumpa. Attila začínal jako zápasník poté se však dostal k kempo karate kde získal výborný základ pro jeho postoj, který je také jeho největší zbraní. Pozice v tomto žebříčku ani neohrozila prohra titulu v organizaci Bellator, šlo o velmi vyrovnaní zápas a mnoho odborníků tvrdí že vítěz měl být Attila.

2. Karlos Vemola

První Čech co působil v největší mma organizaci UFC. Bývalý zápasník který je znám svojí obrovskou silou a výborným wrestlingem se nedávno také poprvé představil v Čr. Karlos momentálně drží titul ve čtyřech evropských organizací a od doby kdy byl propuštěn z UFC neprohrál. V českých medií se proslavil hlavně slovní válkou s Knížetem a Ondrušem. Kníže dostal výprask s Ondrušem se fakt neutkal. Karlos jasně míří opět do UFC a je na dobré cestě.

3. Viktor Pešta

Další Čech co okusil váhu oktagonu UFC. Napoprvé bohužel neúspěšně, Viktor nestačil na rusa Magomedova. Ovšem ukázal že si své místo v nejprestižnější organizaci na světě zaslouží. Pešta je také držitelem titulu organizace GCF a v Česku nenašel přemožitele. Má také mnoho cenných skalpů proti zahraničním soupeřům.

4. Ivan Buchinger

Zástupce FE (Fight Explosion) teamu, který patří k úplně první generaci slovenských zápasníků. Bojoval po celé Evropě a na největších Evropských organizacích jako je Cage Warriors a M1. Utkal se také s Conorem McGregorem který momentálně patří k hvězdám UFC. Ivan je znám pro svojí práci na zemi kde je hlavně v subbmisích velice nebezpečný. Je držitelem titulu Cage Wariors. 5. Jiří Procházka Šampion GCF v polotěžké váze je miláčkem Brněnského publika. Jeho atraktivní styl zvedá diváky ze židlí a není se čemu divit. Sedm vítězství na knockout mluví za vše. Má na svém kontě skalpy borců jako je: Penz, Šolc atd. Procházka patří k mladé generaci fighterů a očekávají se od nich velké věci.

5. Jiří Procházka

Šampion GCF v polotěžké váze je miláčkem Brněnského publika. Jeho atraktivní styl zvedá diváky ze židlí a není se čemu divit. Sedm vítězství na knockout mluví za vše. Má na svém kontě skalpy borců jako je: Penz, Šolc atd. Procházka patří k mladé generaci fighterů a očekávají se od nich velké věci.

6. Patrik Kincl

Patrik se po tří leté pauze vrátil do klece a to ve velkém stylu. Poslední čtyři zápasy vyhrál před limitem (2x tko a 2 subbmise) a to vše proti zahraničním soupeřům. Své úspěchy vyšperkoval získáním prozatimního titulu ve welterové váze.

7. Robert Pukač

Robo patří k největším nadějím slovenského MMA v posledních letech. Je znám jako velký dříč. Je držitelem titulu organizace Fight Explosion. Povětšinou předvádí pěkné divácké zápasy. Prohry má pouze se zahraničními soupeři.

8.Matuš Laincz

Slovenský zápasník který patří k vyznavačům tvrdého stylu. Skoro všechny své zápasy dokončil na TKO. Jeho tvrdým úderům podlehl např. Král ,Penz , Poborský atd. A to patří mezi veterány českého MMA. Laincz míří hodně vysoko a dá se očekávat že jeho další zápasy budou především proti zahraničním soupeřům.

9. Miroslav Štrbák

Další zástupce slovenského gymu Fight Explosion. Mrio je momentálně držitelem titulu v lehké váze organizace GCF kde v nezkutečné bitvě porazil dlouholetého šampiona Davida Kozmu. Jeho specializací je Ground and Pound a boj v postoji.

10. Matěj Kuzník

Nový držitel titulu ve váze do 66 kg. Kuzník nastupuje také za Fight Explosion team. V zápasech dominuje hlavně velkou silou a kvalitním wrestlingem. Matěj je doposud neporažen a drží bilanci 9-0

11. Tomáš Penz

Další český bojovník který se vyznačuje bojem v postoji. Tomáš má sice střídavé úspěchy. Má ovšem skalp např. Tomáše Kužely. Naposledy svedl velice očekávanou bitvu s Jiřím Procházkou o titul GCF.

12. David Kozma

Bývalý šampion GCF v lehké váze. David má výborný základ z grapplingu, který také učině aplikuje v oktagonu. Mnoho svých zápasů dokázal ukončit právě na zemi. Ovšem i v postoji díky své výšce dokáže být nebezpečný.

13. Filip Macek

Filip patří ke šičce českého MMA v bantamové váze. Má za sebou několik těžkých zápasů se soupeři ze zahraničí, doma ale přemožitele nenašel. Většinu svých zápasu ukončuje na zemi, kde má výborné ground and pound a wrestling.

14. Ondřej Skalník

Další zástupce bantamowé váhy. Skalník momentálně třikrát za sebou vyhrál a začíná se mu dařit. Naposledy udolal Alexandrose Michailidise který patří k Top5 v Německu a dá se tedy uvažovat, že by si mohl zabojovat o titul.

15. Vít Vávra

Vávra patří ke špičce lehké váhy v čr. Prohra se Štrbákem ho bohužel připravila o možnost bojovat o titul. To ovšem nemění nic na tom že je to velice kvalitní zápasník který je výborný na zemi a ještě o něm hodně uslyšíme

P.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    2 Odpovědí

    1. Jiří Procházka napsal:

      BJP!!

    2. Vojta napsal:

      Ten Laincz mel urcite byt na pozici Prochazky….

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *