UFC 192 – Cormier vs Gustafsson

008

Pokud jste fanouškem zápasů MMA a především UFC měli by jste 3. Října poslat manželku k mamince, děti nechat přespat u kamarádu a udělat si volný večer. Je totiž možné, že nás čeká jeden z turnajů s kartou nabitou hvězdami MMA. V Toyota Centru v Texaském městě Houston bude hostit zkutečně špičku. V hlavním zápase večera se představí borci které není třeba dlouze představovat.

Daniel Cormier proti Alexandru Gustafssonovi nabídne střetnutí prozatimního šampiona UFC proti borcovi kterému titul již unikl. Cormier zatím zaznamenal pouze jednu prohru proti šampionovi Johnu Johnsovi, který byl však záhy suspenzován za užívání kokainu a místo zápasů o titul zápasí na odvykací léčbě. Bude zajímavé sledovat souboj obou zápasníků, „Gusta“ je spíše na boj v postoji a svými údery a lokty dokázal ukonči nemálo bojovníků. Oproti tomu Cormier je beze sporu jeden z nejlepších wrestlerů v UFC.

V Dalším zápase se představí Rashad Evans proti Ryanu Baderovi. „Suga“ se vrací po téměř dvouleté pauze znovu do oktagonu. V posledních zápasech se mu povedlo porazit borce jako byl Chael Sonnen nebo Dan Henderson. Prohry zaznamenal pouze proti Jonu Johnsovi a A.R Noguerovi. Jeho soupeř „Darth“ Bader je stejně jako „Suga“ veteránem oktagonu UFC. Navíc v posledních čtyřech zápasech neprohrál.

010

I fanoušci welterové váhy si příjdou na své. Na turnaji se totiž představí bývalí šampiony této váhy Johny Hendricks proti Tyronu Woodleymu. Oba dva patří mezi velké knockoutery a svojí zadní rukou ukončili již mnoho snad jejich soupeřů. „Bigg Rigg“ Naposledy prohrál titul s momentálním šampionem Robbie Lawlerem. Mezitím však dokázal porazit zkušeného Matta Browna. Oproti tomu Woodley vyhrál poslední dva zápasy a poslední prohru zaznamenal proti Rorymu McDonaldovi. V tomto zápase se dá očekávat rychlé KO.

009

Pro Českého fanouška bude ovšem největším lákadlem bude fakt, že na této akci se představí jediný Český zástupce v UFC Viktor Pešta. Viktora čeká jeho v pořadí třetí zápas v UFC. Zápas bude o to zajímavější, že Viktor pujde do zápasu se skóre 1-1 v UFC. Jeho soupeř však nebude žádné ořezávátko. Derrick Lewis má z dvanácti vyhraných zápasů 11x zapsáno KO. Ovšem nutno dodat, že Viktor je zvyklí na zápasy co mají rádi vítězství na KO.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *