UFC: Fight Night 27

Condit_vs_Kampmann_II

Hlavní událostí turnaje UFC Fight Night 27 byla odveta mezi Martinem Kampmannem (20-7) a bývalým prozatímním šampionem velterové váhy v UFC Carlosem Conditem (29-7). Při jejich prvním vzájemném boji na UFC 18 roku 2009 Kampmann porazil Condita, ale jen těsně na body. Fight Night UFC 27 v Indianapolis se tedy stalo místem jejich dalšího bojového setkání.

Kampmann začal velmi rychle, jistě chtěl zápas rozhodnout co nejdřív a neprotahovat ho. Soupeř byl ale velmi rovnocenný, proto ho to více unavilo, a Carlos začal přebírat iniciativu. Rozhodlo pak čtvrté kolo, v čase 0:54 Condit položil přes kolena Kampmanna a ten vyčerpaný prohrál. Jeho síly vydané na rychlém začátku mu tady již chyběly.
V hlavním programu se dále představil v lehké váze Brazilec Rafael dos Anjos (21-6), který se v UFC pohybuje již 5 let, proti Donaldu Cerronemi (20-6), výsledek byl pro Anjose jednomyslně na body. V těžké váze nastoupil Kelvin Gastelum (11-0), pro kterého to byl v těžké váze debut, dřív bojoval ve střední, proti Brianu Melanconovi (7-3). Bylo z toho položení v prvním kole v čase 2:26 pro váhového debutanta.
Další souboj těžkých vah, Court McGee (16-3) vs. Australan Robert Whittaker (11-3), skončil také na body ve prospěch McGee. Obdobně dopadl v bantamu souboj Japonce Takeya Mizugakiho (18-7-2) a Mexičana Erika Pereze (13-5), pro kterého to byla první porážka po šňůře vítězných osmi zápasů). Další souboj ve střední váze takém rozhodli sudí, Brd Tavares (11-13) porazil Bubba McDaniela (21-7), který tak přerušil pěknou sérii deseti zápasů, ve kterých jen jednou prohrál.

1
Ani předzápasy nepatřily k nudným chvilkám pro diváky. Ve střední váze Novozélanďan Dylan Andrews porazil Kongo-švédského bojovníka Papy Abedihi (9-3), který se vrátil do střední váhy z veltru, úderem KO ve 3. kole v čase 1:32. V těžké váze si poradil Brandon Thatch (11-1), debutant v UFC, rychleji s Justinem Edwardsem (8-3), byl to TKO po úderu v 1. kole za 1:23. Pérovou váhu vyhrál Darren Elkins (17-3) nad Japoncem Hatsu Hiokim (26-7-2) jednomyslně na body, zato v těžké váze Jason High (17-4) položil Jamese Heada (9-4) gilotinou tlumivkou za 1:41 v 1. kole. Obdobně tlumivkou vyhrál v těžké váze Zak Cummings (16-3), byl již v Bellatoru, v UFC debutant, nad Australanem Benem Allowayem (13-5) také v 1. kole v čase 4:19. Zápas v lehké váze mezi Rogerem Bowlingem (11-4) a Abelem Trujillem (10-5) skončil bez výsledku, protože ve 2. kole v čase 4:57 Trujillo použil nepřípustným způsobem koleno a Bowling po zásahu již nebyl schopen pokračovat.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *