UFC Prezident nesouhlasí s rozhodnutím SMMAF

nesouhlas ufc prezidenta

Dana White, prezident UFC, vyjádřil dnes svou nespokojenost s rozhodnutím švédské federace smíšených bojových umění (Swedish Mixed Martial Arts Federation – SMMAF), která odvolala ze sobotního zápasu v UFC na Fuel TV 9 (Stockholm) Alexandera Gustafssona.

Gustafsson utrpěl minulé úterý ránu, která si vyžádala 3 stehy. I samotný zápasník na svém webu potvrdil, že k ní přišel při tréninku, když uklouzl během tréninku wrestlingu. I přesto však švédský borec vyjádřil přání v sobotu v Ericsson Globe Areně ve Stockholmu nastoupit. Nicméně ani to nepřesvědčilo zdravotní dozor SMMAF, aby změnil názor. Podle SMMAF se jeho zranění nestihne doléčit a tak nedostane povolení nastoupit proti svému sokovi Gerardu Mousasimu.

Gustafsson dokonce uveřejnil na svém webu fotografii svého zranění, které je těsně pod levým obočím, nicméně ještě nad očním víčkem. Dnes ráno, Dana White také zveřejnil svou fotku Gustafssonova zranění už po šití. „Tento obrázek byl pořízen dnes, a tržná rána není ani vidět!!!“ napsal White. „Nejhorší rozhodnutí stáhnout zápasníka, které jsem KDY viděl !!!“ obořil se White na SMMAF. [volný překlad  – pozn. redakce]

Mousasi tedy změří síly s Gustafssonovým krajanem, Ilirem Latifim, který je v UFC poměrně nováček a zatím má za sebou  šňůru 3 vítězství.

Gustafsson reagoval na rozhodnutí SMMAF prakticky ihned, omluvil se fanouškům, ale i Mousasimu.

„Je to samozřejmě velice smutné, navíc když můj trénink probíhal velmi dobře. Kromě toho obočí, jsem ve své nejlepší formě a kompletně připraven na souboj. Je to zároveň smutné i pro mého soupeře, Gerarda Mousasiho, který na tento zápas také tvrdě trénoval velmi dlouho,“ napsal Gustafsson na svém oficiálním webu. „Já a můj tým jsme udělali vše co bylo v našich silách, abychom dostali zelenou do zápasu i přes to zranění. Bohužel rozhodnutí není na nás. Velice se omlouvám a opravdu cítím s Gerardem Mousasim. Dalším krokem je, že si s týmem sedneme a začneme plánovat budoucnost. Ještě jednou děkuji za Vaši podporu.“

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *