Vitor Belfort

VitorBelfort_Headshot

Vitor Vieira Belfort je další z řady skvělých bojovníků, kterému se daří, na co sáhne. Je dlouhodobě považovaný za jednoho z nejlepších bojovníků MMA současnosti. Celá jeho kariéra je provázena mnohými úspěchy.

Je bývalým šampionem lehké váhy v UFC, drží černý pásek v brazilském Jiu-Jitsu. Tento styl studoval u legendární rodiny Graciérů. Během svého působení na nejvrcholnější úrovni zápasení prošel celkem třemi váhovými kategoriemi, kdy v každé z nich dokázal dosáhnout absolutního vrcholu.

Již od začátků svého působení na poli bojových sportů byl považován za zázračné dítě. S Jiu-Jitsu začal v pouhých osmi letech. V tomto bojovém stylu byl tak dobrý, že jej mnozí označili za objev století. Černý pásek získal již v 16 letech, díky čemuž se stal vůbec nejmladším držitelem tohoto ocenění. Do profesionálního zápasení MMA se pustil již v 19 letech a to s velkou parádou, kdy se mu v jeho vůbec prvním zápase postavil obr John Hess vážící 150 kilo a o dvě hlavy vyšší. Vitor jej dokázal porazit KO a to během prvních 20 sekund.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *