Judo: „Mrzí mě, že MS nevyšlo“ řekl Ječmínek

jecmen

Dlouhé týdny tvrdých tréninků, velké očekávání a samozřejmě lehká nervozita s obří kapkou nadšení, a to vše směřuje pouze k jednomu okamžiku na tatami. Přesně tak by se dala popsat poslední fáze přípravy judisty, který se připravuje na vrchol sezóny. Pro mladého judistu Jakuba Ječmínka z pražského oddílu USK ten velmi vytoužený okamžik nastal 24. října 2013, kdy vstoupil na tatami světového šampiónátu a pokusil se bojovat o titul mistra světa juniorů.

Letošní boje o titul proběhly na Slovinsku ve městě Ljubljana a české barvy na něm hájil Jakub Ječmínek ve váhové kategorii do 73kg v celkové konkurenci 60 judistů ve váze z celého světa.

Do úvodního zápasu los přidělil českému reprezentantovi estonce Tonisteho. Ječmínek byl v zápase aktivnější a tak rozhodčí museli jeho soupeře trestat.  „Začal jsem vyhrávat na trest za soupeřovu pasivitu. Poté se mi povedlo získat na svou stranu hodnocení yuko, které mi v dalším steči rozhodčí zrušili“ vzpomíná Ječmínek.

Své pomyslné vítězství na trest si Ječmínek neuhlídal dlouho a ve třetí minutě zápasu udělal chybu. „Podcenil jsem soupeře a jeho nástup do techniky. Snažil jsem se jí poté přetočit, ale bohužel mi to nevyšlo a já spadl na ippon. Tím byla konečná a já prohrál“ komentoval své vystoupení na tatami Ječmínek.

Turnaj mi nesedl. Necítil jsem se ve své kůži. Týden před turnajem jsem bral antibiotika a doufal, že to na mne nebude znát. Zřejmě to mělo na tělo větší účinek, než jsem očekával. Velmi mě mrzí, jak pro mě turnaj skončil, protože do mě lidé vkládali naděje„.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *