Judo: Neporazitelný Krpálek vyhrál OPEN

Krpalek

Tohle České judo nepamatuje! Lukáš Krpálek po svém triumfu ve váhové kategorii do 100kg vybojoval další zlatou medaili na letní světové univerziádě v Kazani. Tentokrát jí vyhrál v kategorii bez rozdílu vah open. Jeho soupeři byli váhově těžší a přesto dokázal Lukáš vyhrát pět utkání a nyní se může radovat ze své již druhé medaile na univerziádě.

V prvním kole porazil Brazilce Silvu ještě před časovým limitem. Ve druhém kole porazil o 40 kg těžšího Francouze Bonvoisina a ve finále skupiny bronzového z těžké kategorie Poláka Sarnackého. V semifinále se utkal s Korejcem Kimem, bronzovým medailistou z posledního mistrovství světa, který je o 30 kg těžší. Krpálek Kima dobře zná z červnového soustředění v Koreji. V utkání sice musel Krpálek dotahovat nepříznivý vývoj, nakonec ale Korejce porazil znovu před časovým limitem a to nádherně provedenou technikou o-goši.

Ve finále se utkal s Japoncem Momosem, vítězem letošního turnaje Grand Prix v Německu. Japonec je opět o 25 kg těžší, nežli Krpálek. Krpálek začal aktivně a Japonec byl třikrát napomínaný. V polovině utkání ale Momose získal vysoké vedení a Krpálek musel znovu dotahovat nepříznivý vývoj. Krpálek dostal Japonce znovu pod tlak a v poslední minutě byl Japonec diskvalifikován. Krpálek získal v Kazani druhý titul a stal se nejúspěšnějším judistou Univerziády.

Krpálek znovu potvrdil, že patří k absolutní světové špičce“, zhodnotil jeho výkon reprezentační trenér Petr Lacina. „Korejec, kterého porazil v semifinále, je světová čtyřka v kategorii o hmotnost výše, nežli startuje Lukáš. Krpálek tak svým vystoupením v Kazani nahnal strach svým soupeřům na srpnovém Mistrovství světa v Riu“.

Krpálek vstoupí na tatami na univerziádě zítra už potřetí na tatami, tentokrát tam bude stát s celým českým týmem v soutěži družstev.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *