Judo: Sedmidubský a jeho příprava na MS

Vaclav Sedmidubsky

Zbývá pouze sedm týdnů do vypuknutí vrcholu judistické sezóny a to Mistrovství světa mužů, které se letos koná v Rio de Janeiru v Brazílii. Přesný termín šampionátu je od 26. srpna do 1. září roku 2013. Jedním z nominovaných za české barvy je Václav Sedmidubský z oddílu USK Praha.

Zatím jsem v širší nominaci, proto má účast na turnaji ještě není 100%, ale s největší pravděpodobností se turnaje zúčastním“ řekl Václav Sedmidubský, který by startoval ve váhové kategorii do 73kg. „Byla by to moje premiéra na mistrovství světa, zatím jsem soutěžil nejvýše na mistrovství Evropy juniorů a na Evropě do 23let„.

Sedmidubský začal sezónu roku 2013 devátým místem na Evropském poháru v Budapešti a poté se ozvalo jeho staré zranění. „Už od března se s tím léčím. Mám bolesti v zádech, je to způsobené od špatných kyčlí“ komentoval Sedmidubský svůj zdravotní stav, který mu nedovolil v dubnu startovat na mistrovství Evropy.

Po půl měsíční pauze Václav navázal opět na závodní cyklus a v červnu dokázal vybojovat 9.místo na evropském poháru v Bukurešti, čímž se nominoval na svět. V červenci se dále zúčastnil letní světové univerziády v Kazani a nyní se již plně věnuje přípravě na mistrovství světa.

Teď je můj zdravotní stav dobrý, záda drží a vše je v pořádku jak má být. V pátek 19. července odjíždím na další evropský pohár do Sidelfingenu v Německu, kde poté navazuje až do středy soustředění. Po příjezdu z Německa se zdržím dva dny v České republice a opět balím kufry, tentokrát do Ruska na soustředění v Sochi“ prozradil svůj nejbližší tréninkový plán Sedmidubský.

Poslední dobou o sobě čeští judisté dávají na světové scéně vědět, proto můžeme očekávat opravdu tvrdé boje a můžeme se těšit na jejich další úspěchy. Více informací o Sedmidubském naleznete ZDE.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *