Judo: Třetí „zlatý“ den šampionátu v Budapešti

Krpalek

Třetí den soutěže Mistrovství Evropy mužů v Maďarsku konečně přinesl velkou slávu pro české judo. O slávu se postaral Lukáš Krpálek v kategorii do 100kg, kde s přehledem dokázal zvítězit pět zápasů a hrdě se postavil na bednu vítězů. V této kategorii startoval i Michal Horák, který bohužel neprošel přes první zápas a podlehl Estonskému judistovi Minaskinu. Alexandr Jurečka v kategorii do 90kg vybojoval 9.místo.

Zprávy ze zápasů Lukáše KrpálkaV prvním zápase uškrtil soupeře!: Lukáš nastoupil ve druhém kole s judistou Reskem v bílém kimoně. Ohlas českých fanoušků v hale je obrovský a jasně daly najevo podporu našeho reprezentanta. Judista Resek byl třikrát trestán od rozhodčího a zápas byl poněkud v klidném rytmu. Tribuny vzkazovali „Krpoš jedééém“ a Lukáš je po 4minutách na tatami poslechl a skvěle ukončil vítězně zápas ještě minutu před vypršením časového limitu. Svého soupeře opět „zlikvido­val“ při boji na zemi, kde ho uškrtil a může pokračovat v soutěži do III.kola. Ve třetím kole ho čeká domácí judista CIRJENICS, Miklos (HUN).

Druhý zápas zvládnul hodem na Harai-goshi!: Třetí kolo na Mistrovství Evropy a rozhodčí opět zvedá ruku vzhůru, aby vyhlásil již druhý Lukášův ipon na soutěži! Tentokrát Lukáš zvítězil hodem na levé harai-goshi. V cestě za vytouženou medailí mu nyní stojí BISULTANOV Adlan.

Třetí zápas, třetí ipon!: Ani BISULTANOV Adlan nevydržel rozjetého Krpoše! Lukáš opět „iponoval“ na techniku Harai-goshi a dostal se do semifinále při Mistrovství Evropy.

V semifinále zahodil soupeře na pravou stranu: Další ipon! Lukáš vyhrál semifinále při Mistrovství Evropy v Budapešti. Tentokrát zahodil soupeře na pravé harai-goishi. O titul Mistra Evropy se střetne ve finále s Henkem Grolem!

Finále: Lukáš oplatil svoji prohru z Londýna nizozemskému závodníku Grolovi a ve finále váhy do 100 kg zvítězil. „Jsem nesmírně šťastný, že se mi podařilo zvítězit. Dnes se mi dařilo především v postoji, v boji na zemi jsem zvítězil pouze v úvodním zápase. Podařilo se mi podařit soupeře, které jsem nikdy před tím neporazil. Děkuji všem fanouškům, kteří do Budapešti přijeli a vytvořili fantastickou atmosféru“ komentoval Lukáš svůj dnešní úžasný výkon.

Michal Horák bohužel nestačil na judistu Minaskina ve druhém kole soutěže. Nejprve se Michal dostal do výhody, kdy pasivní Minaskin byl trestán, ale osudnou se stala klekaná technika kata-guruma minutu a půl do konce zápasu. Velké díky patří českým fanouškům na tribunách – byli tam dobře slyšet!

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *